Co jste dneska bastlili?
Re: Co jste dneska bastlili?
T.
Narazil jsem na trochu levnější zdroj originálních krabiček: http://www.audiokonektory.cz/kategorie/krabicky/" onclick="window.open(this.href);return false;elbarto píše:To Thomeeque: pekna alu krabicka, kde to kupujes ?
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- Pepa z depa
Vybastlil jsem si dnes ze starého ATX PC zdroje, co se mi povaloval doma, pěkný Zdroj pro RC nabíječku, co mám na Ni-Mh a Li-Pol baterky, ušetřeno min. 1.000 Kč
.. nic složitého, jen pozor na rozpojení dvou drátů vedoucích do jednoho pinu a spojení 4. a 5. pinu pro zapnutí zdroje na největším konektoru napájení desky - viz obrázky ... třeba někomu taky ušetří penízky za kvalitní zdroj:

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
- Pepa z depa
... je to asi chyták pro lamy, jinak si to neumím vysvětlit, dva dráty jsou zacvaknutý v jednom pinu, prostě pokud odštípneš všechny kabely, zdroj nenajede
, ale pokud po odštípání nepotřebných kabelů spojíš zakrácený oranžový a černý (barevná kombinace se může lišit, ale jsou to jediné dva dráty do jednoho "chlívku") - zdroj po spojení 4. + 5. p. jede! ... ještě co se týká mýtu kolem toho, že se zdroj musí zatížit a pod., není pravda, novější zdroje není potřeba zatěžovat, zkoušel jsem zapínat bez zátěže a stále vše OK (podotýkám ATX, ale AT zdroj už snad nikdo nemá v chalupě
)

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
Použít ATX zdroj je super, velký výkon v podstatě zadarmo (vyřazené PC), mám ale velký problém s proudovou ochranou, když chci napájet třeba nějaký motor. Velká proudová špička zdroj okamžitě vypne, přestože po rozběhu by motor odebíral jen pár Ampér. Nevíte co s tím?
NTC
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Zabudovat snimanie prudu do zdroja, potom sa prud pri rozbehu obmedzi napr na max 15A. Vysledkom je napatie namotore napr 5V a potstupne bude rast ako bude klesat prud.frewill píše:Použít ATX zdroj je super, velký výkon v podstatě zadarmo (vyřazené PC), mám ale velký problém s proudovou ochranou, když chci napájet třeba nějaký motor. Velká proudová špička zdroj okamžitě vypne, přestože po rozběhu by motor odebíral jen pár Ampér. Nevíte co s tím?
-
- Kontaktovat uživatele:
A dnešní bastl v práci. V mp3 mi došla malá baterka..byl jsem z toho tak v pr*** že mi nedalo vyrobit bastl.
Na - jsem dal kancelářskou sponku,na plusko hliníkovou šponu ze soustruhu,omotal izolepou a wuala bastl jako kráva na světě.Odborníci doufám prominou,ale lepší nápad sem neměl.
Na - jsem dal kancelářskou sponku,na plusko hliníkovou šponu ze soustruhu,omotal izolepou a wuala bastl jako kráva na světě.Odborníci doufám prominou,ale lepší nápad sem neměl.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.