Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
Hades

22. 1. 2016, 9:57

pokud je to na cykliku, to bude nářez... nádhera
Martinhora

22. 1. 2016, 1:19

Jo je to na cykliku velikost 800. Kamarád si za 12tis. koupil z číny hlavu a přišla prakticky nepoužitelná (ramena listů na koncích hází o 3mm), všude vůle jako kráva a prej materiál 7075 :lol: :lol: drobí se to mezi kleštěma. Tak jsem to nejdřív překreslil a pak kompletně předělal funkčně (byli tam takový perly jako třeba dvě axiální ložiska proti sobě bez stažení - jen tak navolno atd atd. i vzhledově) aby to nebylo napadnutelný.

Ty největší díly ta sférická plocha nahoře je frézována na jeden průchod toroidní frézou. Není to leštěný - takhle do vypadlo z frézy.
Přílohy
hlava-nova1.JPG
Fifík

22. 1. 2016, 2:24

Martine, máš to parádní. Když jsi z Rokycan, kam chodíte s těma vašima skvostama lítat? Docela bych to někdy chtěl vidět v akci. Já jsem od Žichlic, tady máme taky něco jako modelářský letiště, ale většinou jsou tu k vidění spíš konvenční věci.
testone
Sponzor fora

22. 1. 2016, 2:42

nádhera, klobouk dolů
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Martinhora

22. 1. 2016, 3:33

Fifík píše:Martine, máš to parádní. Když jsi z Rokycan, kam chodíte s těma vašima skvostama lítat? Docela bych to někdy chtěl vidět v akci. Já jsem od Žichlic, tady máme taky něco jako modelářský letiště, ale většinou jsou tu k vidění spíš konvenční věci.
Buď jezdím do Rokycan na letiště anebo s turbínama do Žichlic :lol: :lol:
Pepa z depa

22. 1. 2016, 4:40

.. taky RC, ale pozemní, dělal jsem si rampu a světla proti dlouhým zimním večerům, ale proti martinovi jsem opravdu "bastlil" :D, nicméně funkčnost 100%, radost 100%
RC pojízdná baterka.jpg
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Thomeeque

22. 1. 2016, 4:41

Nebude to oslňovat protijedoucí modely? :) Rampa v tomto kontextu je co?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque

22. 1. 2016, 11:09

Jsa zcela nepoučitelnej jsem dnes rozebral a čistil další měnič (a to s nim mám ještě šílenější úmysly :))
IMG_1265_SExx37.jpg
Zatim nevim, jestli to přežil.. T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
fmodel
Kontaktovat uživatele:

22. 1. 2016, 11:14

Thomeeque píše:Jsa zcela nepoučitelnej jsem dnes rozebral a čistil další měnič (a to s nim mám ještě šílenější úmysly :))
IMG_1265_SExx37.jpg
Zatim nevim, jestli to přežil.. T.
je to marný ,je to marný,je to marný :D zase chceš schánět další?? :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

22. 1. 2016, 11:24

Po tomdle už se na to vykašlu, slibuju ;)

Btw. dnes jsem poprvé v bytě zkusil zapnout měnič (konkrétně to byl tento, ale ještě vcelku bez jediného mého odborného zásahu) s předřazeným filtrem a po zapnutí zásuvky to shodilo prouduvou ochranu. Bez filtru to bylo v pohodě. Má to nějaký vysvětlení (jiný, než že je něco špatně)?

Štítek filtru:
IMG_1265_SExx37_filtr.jpg
Doporučený postup (připoj nejdřív zem) jsem čirou náhodou dodržel, měl jsem to v zapínatelný prodlužce (kterou jsem zapnul až po zapojení všeho).

Dík, T.
picom

22. 1. 2016, 11:40

To je normální
Potřebuješ proudový chránič typu G (třeba OEZ)
Mex

23. 1. 2016, 12:07

Thomeeque píše:po zapnutí zásuvky to shodilo prouduvou ochranu. Bez filtru to bylo v pohodě. Má to nějaký vysvětlení (jiný, než že je něco špatně)?
Tou "proudovou ochranou" předpokládám myslíš fíčko, neboli proudový chránič (i když ten termín "proudová ochrana" by spíš seděl na jistič).

Není to nic neobvyklého. Ten filtr je jen kaskáda průchozích tlumivek a kondenzátorů, zapojených vždy mezi napájecí dráty (L a N) a PE. No a přes ty kondenzátory prochází nějaký proud, který je tím větší, čím je filtr "víc filtrující". Říká se tomu unikající proud. No a ten může být i u celkem malých filtrů natolik velký, že vybaví fíčko.

Fíčko asi měnit nebudeš, navíc by to nebylo vhodné kvůli zbytku domácnosti, ochrana by pak byla nastavená moc vysoko. Druhé fíčko jen pro měnič si asi taky instalovat nebudeš.
Takže můžeš připojit měnič mimo fíčko. Abys nemusel tahat další dráty až z rozvaděče, tak to můžeš zapojit tak, že na kolík měniče (na PE) připojíš N ze zásuvky. Takže to N povede v měniči na N i na PE. PE ze zásuvky nebude připojeno nikam.
Taky to tak používám.

Kdybys byl paranoik a přece jen si chtěl před měnič dát jiné fíčko (na vyšší proud, třeba na 200 mA), tak se to taky dá udělat. Prostě jen L a N ze zásuvky proženeš přes to druhé fíčko, tím Ti z toho vznikne zase L a N (ty jsou přes to nové fíčko) a PE (to je původní N, připojené před tím novým fíčkem). Původní PE bude opět nezapojeno.
Thomeeque

23. 1. 2016, 12:16

Ježiš, no jasně, proudový chránič, už pro dnešek (včerejšek) melu z posledního. Díky za vysvětlení a za tipy, asi zůstanu u provozu bez filtru. Brou, T.
Mex

23. 1. 2016, 12:27

Skoro bych řekl, že v zájmu klidu mezi ostatními obyvateli domu je lepší použít filtr a provozovat měnič mimo fíčko.
Ty měniče občas dokážou nadělat zpět do sítě docela dobrý bordel.
I když Ty asi budeš provozovat nějaký menší měnič, tak by to nemuselo být tak dramatické.
A nakonec v bedně se stejně není na co dívat, tak když ji sousedům trochu zarušíš, tak o nic moc nepřijdou. ;-)
sulekb

23. 1. 2016, 8:08

Mex píše:...Abys nemusel tahat další dráty až z rozvaděče, tak to můžeš zapojit tak, že na kolík měniče (na PE) připojíš N ze zásuvky. Takže to N povede v měniči na N i na PE. PE ze zásuvky nebude připojeno nikam.
Taky to tak používám...
:roll:

Tady by se asi každej revizák osypal. Fungovat měnič asi bude, bezpečnost je otázka druhá. Nechci nikomu vnucovat svoje moudra, jen než si to takhle někdo zapojíte, zkuste si nejdřív pročíst něco o zapojení v 1f a 3f sítí, proč jsou tam různý vodiče, jak co funguje a proč.
Naposledy upravil(a) sulekb dne 23. 1. 2016, 11:43, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“