To je fakt dobrý, já myslel nejdřív, že je to dioráma s angličákem než jsem si vzal brejle a dokouknul co to ten maník šmrdlá na stole.
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
No to si ještě rozmyslím
Jinak jsem teda vyměknul a snížil první nůž na plátky... No a jak jsem ho držel v ruce a viděl že já udělal frézkou lepší povrch než číňan, tak jsem to vylepšil na magnetce
A brusiči nekamenujte mě, ještě furt nemám trn k vyvažování... ale měl by už být příští týden
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Ahoj asi na nic, stacil by pravouhlej, ale zase tam neni takovej rozdil v cene. Tady mam zaruku, ze az budu potrebovat dalsi drzak, bude sedet a nebudu muset vyrabet.
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem potřeboval říznout závit 25x1,5 do trochu houževnatějšího materiálu. Očko takového rozměru nemám, nůž to trhal, tak jsem ten závit frézoval suportovou frézkou. Vybrousit nožík dalo trochu přemýšlení, frézka je slabá, tak to chvíli trvalo, ale výsledek je slušný
Ještě doplň čas, to asi nebylo tak rychle když to vidím.jova píše: ↑13. 2. 2021, 8:47 Dneska jsem potřeboval říznout závit 25x1,5 do trochu houževnatějšího materiálu. Očko takového rozměru nemám, nůž to trhal, tak jsem ten závit frézoval suportovou frézkou. Vybrousit nožík dalo trochu přemýšlení, frézka je slabá, tak to chvíli trvalo, ale výsledek je slušný![]()
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Přesně už to nevím, jel jsem to postupně asi 5x při ručním otáčení univerzálkou v už částečně orvaném závitu po tom noži. Ona je ta frézka hodně slabá a tak když vezmu větší šponu, tak se zastaví
Ale někdy není čas rozhodující
http://www.jova1.cz/dilna/mala_frezka/mala_frezka.html
Ale někdy není čas rozhodující
http://www.jova1.cz/dilna/mala_frezka/mala_frezka.html
Charon>jasny, toho se vubec neboj. Vsak to bylo celkem blato, ne? Snizoval jsem tech cinskych uz dost a ani jeden nebyl opravdu tvrdy, jako byvaly treba ceske Narexy. Ted jsem delal jeden (20x20 do AXA QCTP drzaku) i na gumove vrtackofrezce po asi milimetru...a slo to taky. Na brouseni kaslu, to bych se uz musel hodne moc nudit. 
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Ahoj prvni blato, druhy blato, treti tvrdej jak sviňa a dvacitka freza v tahuDawe píše: ↑13. 2. 2021, 10:11 Charon>jasny, toho se vubec neboj. Vsak to bylo celkem blato, ne? Snizoval jsem tech cinskych uz dost a ani jeden nebyl opravdu tvrdy, jako byvaly treba ceske Narexy. Ted jsem delal jeden (20x20 do AXA QCTP drzaku) i na gumove vrtackofrezce po asi milimetru...a slo to taky. Na brouseni kaslu, to bych se uz musel hodne moc nudit.![]()
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Ten protlačovací trn je zbytek té závitové tyče. Jen jsem ho „stromečkovitě“ zúžil a nadělal tam drážky, do kterých se zachytává vytlačovaný materiál. Pro prvním protlačení je matice tak těsná, že s ní nejde pohybovat, musí se ještě několikrát protlačit, aby vznikla patřičná vůle.
Tak jsem se o víkendu zas trochu nudil a pustil se do systematického ničení fréz...
A po devíti zlomených frézách jsem konečně našel způsob jak poměrně bezpečně - pro frézu i pro dřevo - opakovaně vyřezat ze dřeva kousky tenčí než 1mm... A to nezávisle na tom jak jdou leta, či jestli je dřevo měkké či tvrdé
Ještě před týdnem bych jednoznačně prohlásil, že tohle chtít vyřezat je naprostý nesmysl už z principu dřeva. Vůbec nevim proč jsem se o to stejně pokusil
Sorry za trochu rozmazané fotky, mobil mi tak drobný věci už nebere
A po devíti zlomených frézách jsem konečně našel způsob jak poměrně bezpečně - pro frézu i pro dřevo - opakovaně vyřezat ze dřeva kousky tenčí než 1mm... A to nezávisle na tom jak jdou leta, či jestli je dřevo měkké či tvrdé
Ještě před týdnem bych jednoznačně prohlásil, že tohle chtít vyřezat je naprostý nesmysl už z principu dřeva. Vůbec nevim proč jsem se o to stejně pokusil
Sorry za trochu rozmazané fotky, mobil mi tak drobný věci už nebere
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit