Asi jsem lehce retardovanej

, ale nějak mi nedochází, kčemu je dobrý měnit tam to ozubený kolo na těch hodinkách, popřípadě štítky? Podle mojí úvahy je jedno, kolik je na daným kole zubů a na štítku pozic, jelikož když mam 24 zubů a na kole 24pozic, tak stejně existuje jenom 24 míst, kde můžu sepnout matici na jednu otáčku těch hodinek. Pokud změnim to kolo třeba za 20 zubů, tak se absolutně nic nezmění, protože budu mít 20 pozic nato kde chytnout matici, ale když ani jedno ztěch míst nejde použít jako najížděcí bod, tak si nepomůžu. Když jsem to zkoušel počítat v excelu, tak mi vyšlo, že když ty moje
hodinky přejdou přes 30 zubů, tak to je bod, kde je synchro. Takže když budu mít tydle
hodinky, tak udělam 24pozic a pak ještě dalších 6. Pokud bych měl 20zubů, tak to bude 20 + 10 a nic se nezměnilo. Jak říkam, možná mam celou úvahu špatně a jsem jenom lehce retardovanej

.
Jinak díky všem za dosavadní reakce.
Edit:
Jenom doplním jak jsem přišel na těch 30.
Mám stoupání 1,5mm (řezanej závit) a šroub má 6,35, což dá zlomek 6,35/1,5 rozšířim 100x a zkrátim, zčehož vyjde 127/30 a odsud je těch 30 dílků na hodinkách, kde se to zároveň rovná 30 otočení vodícího šroubu.