Vakuovy stol
Nazdárek borci... nerobili ste si tu niekto hobby vakuovy stol? potrebujem uchytavat 3mm preglejku a frezovat durch a ked to dam na obojstrannu pasku tak to nalepovanie a odlepovanie je niečo strašné a to ani nehovorim o spotrebe pasky a ked to dám na bočne upinky tak sa strasne v strede prehyba ked frezujem. O stole uz mám predstavu z vrchu ako filter proti bordelu by som dal tenku MDF-ku ale čo neviem aku vyvevu alebo dmychadlo použit... s akym vykonom aby som mal dostačujuci podtlak a vakuum. Poradte mi prosím kto s tým máte skusenosti aby som nekupil niečo čo nebude fungovat
EDIT: zabudol som tu dodat ze velkost vakuovacieho stola bude 750x500mm
EDIT: zabudol som tu dodat ze velkost vakuovacieho stola bude 750x500mm
nevím jak jsou řešeny profi stoly ale já jsem to dělal následovně
do desky pertinaxu 30mm tlusté jsem si udělal rastry 10x10mm trojjkou frezou , a celý stúl si rozdělil na několik různě velkých komor, na vrch této desky jsem přilepil desku 3mm v ní ve stejném rastru 2,5mm díry a navrchu slabá silikonová guma taky s prosekanýma dírama ,
z toho celého je vyvedeno 5 hadiček , z každé sekce jedna a napojeno na průmyslový vysavač , púřekližku to drží pěkně , nejlepší to je na gravírování plexi , plastů a plechů, když by se dala vývěva tak by to bylo ještě lepší ,
do desky pertinaxu 30mm tlusté jsem si udělal rastry 10x10mm trojjkou frezou , a celý stúl si rozdělil na několik různě velkých komor, na vrch této desky jsem přilepil desku 3mm v ní ve stejném rastru 2,5mm díry a navrchu slabá silikonová guma taky s prosekanýma dírama ,
z toho celého je vyvedeno 5 hadiček , z každé sekce jedna a napojeno na průmyslový vysavač , púřekližku to drží pěkně , nejlepší to je na gravírování plexi , plastů a plechů, když by se dala vývěva tak by to bylo ještě lepší ,
jako spotřební material jsem měl perforovaný karton , ale drželo to podstatně hůř , musel jsem kolem desky dát hranoly aby necestovala dostrany , ale proti průhybu to stačilo .
na frezovaní vezkrz by to chtělo pořádné dmychadlo nebo vývěvu
na frezovaní vezkrz by to chtělo pořádné dmychadlo nebo vývěvu
chalanisko predava toto http://stroje.bazos.sk/inzerat/20083323 ... rpumpa.php" onclick="window.open(this.href);return false; sice to uz poslal poštou ale pisal som mu ze si baliček zatial dotyčný neprevzal a uz je to tam 11-ty den ze ked sa mu to vrati ze mi to predá mohlo by to vykovo stačit dufam. Spravim normálne dražky po celom stole a zvrchu by som dal tenku MDF ako filter a myslim ze by to dmychadlo utiahnut malo
Úplně stejné, ale funkční (motor OK) mám zatím nevyužité. Tah to má v obou smyslech parádní.
Ten stůl je velmi vhodná aplikace. Dík za nápad.
Ten stůl je velmi vhodná aplikace. Dík za nápad.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"