Technický servis při stavbě CNC

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
splávkař

6. 12. 2012, 11:31

Dobrý den
Rozhodl jsem se postavit si vlastní jednoúčelové CNC(soustruh) které bude sloužit k obrábění balsy a hledám někoho, kdo by mi poskytl rady při konstrukci stroje co se týče použití vhodných komponentů elektroniky( v součastnosti řeším jaké KM) abych mohl přizpůsobit mechaniku.

Dále budu potřebovat pomoc s kompletní elekronikou,zapojením, nastavením a posléze vybrat vhodný SW a přizpůsobit ho mým potřebám.

Jsem si vědom složitosti mé ,,poptávky,, , samozřejmě počítám s rozumnou odměnou .
Budu rád za každou nabídku,radu či informaci. s pozdravem K.F
RaS

6. 12. 2012, 11:43

já si myslím, že na to jdeš obráceně.. nejdřív navrhni mechaniku a až na základě toho navrhni adekvátní pohony, elektroniku atd..
a pokud Ti můžu poradit, utvoř si na věc vlastní názor a nenech si vnutit od někoho něco.. nakresli si návrhy a klidně to sem dej, tady Ti to hromada lidí "pomluví" a máš možnost je buď vyslechnout nebo ne.. když si to necháš udělat od nějakého "umělce" můžeš se ve finále třeba divit..
samozřejmě uznávám, že pokud jsi se dneska zaregistroval, dal jsi první příspěvek, že se v tom těžko tak nějak rozumně rychle zorientuješ.. dej tomu pár dní čtení fóra a uvidíš sám..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
pavelk

6. 12. 2012, 11:52

anebo muzes jit vice mene dodavatelskou cestou. ja jsem se nakonec dohodl s klukama z gravosu, kteri mi k polotovaru cnc frezky (kx3 od siegu) dodali 3f km, drivery, ridici system. a samozrejme s vybornou podporou.
splávkař

6. 12. 2012, 11:58

Děkuji za odpověď :) , zaregistroval jsem se právě za účelem přidání tohoto příspěvku, jinak jsem docela pravidelným návštěvníkem. Co se týče mechaniky stroje, tak tam mám jasnou představu kterou jsem již začal realizovat.Vycházím z mé původní mašinky která funguje na principu šablony řízená cca 25relátky jako automat již 15 let.
splávkař

6. 12. 2012, 12:08

pavelk píše:anebo muzes jit vice mene dodavatelskou cestou. ja jsem se nakonec dohodl s klukama z gravosu, kteri mi k polotovaru cnc frezky (kx3 od siegu) dodali 3f km, drivery, ridici system. a samozrejme s vybornou podporou.
Ahoj,tak tohle mám samozřejmě jako jednu z možností. Ale vzhledem k tomu, že se nejedná o mou modifikaci již stokrát ověřené konstrukce a předpokládám , že na samotnou ,,obsluhu,, stroje bude třeba 7KM plus asi i PLC s +-15vstupy a 7 výstupy tak bych raděj nějakého nadšence který to veme jako svou,,výzvu,, a nejen jako čistě obchodní záměr.
RaS

6. 12. 2012, 12:29

no tak pak myslím, že by nebylo od věci sem tu konstrukci hodit, prostě dát co možná nejvíc info.. co je to za soustruh že má 7 motorů?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Nákup“