pneu systémy

krytí posuvových šroubů a jiné věci spojene s tématem
Odpovědět
lubos
Sponzor fora

8. 12. 2012, 8:03

rád bych zkusil udělat nějaké vedení kde by místo šrobu byla pístnice. Není mi ale jasné jak takový systém ovládat nebo jak se to běžně dělá. Nejde mi o extra přesné polohování a tak jsem si říkal že by střeba šlo polohu odhadnout podle potřebného tlaku? Nevíte jak to řeší třeba festo?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz

8. 12. 2012, 9:58

na pístnici musí být snímač polohy (nejčastěji magneticky) a jsou zde použity speciální proporcionální ventily, které umí regulovat tlak. Řízení není moc jednoduché a tento systém je docela drahý.
GeeSnake
Sponzor fora

8. 12. 2012, 10:17

Festo pneu tripod - http://www.youtube.com/watch?v=0bETHdtbJPk" onclick="window.open(this.href);return false;
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
spony

7. 1. 2013, 8:46

Tenhle napad z prvu vypada jednoduše a elegantně, ale v praxi nefunguje. Odmerovani magnetickým páskem je v klidu na desetinu, ale jediným spolehlivým zpusobem jak zastavit pistnici je brzda. A blbý je to, ze brzda ti časem vydre pistnici a válec přestane tesnit.
Proporcionální ventil jde použít u hydrauliky, ale u pneumatiky ne, protoze vzduch je jako pruzina.
spony

7. 1. 2013, 9:28

Protifuk :) pěkný slovo.
Jo to je víceméně ten proporcionální ventil, ale kdyz se dostaneš stou pistnici do nejaky polohy, kterou udrzujes jen tlakama na obou stranách pistu, tak po zatížení pistnice se ta poloha změní a trvá nejaky čas, nez to ventil zase dorovna do požadovaný polohy. Pro obrabeni je to nepoužitelný. Ja jsem to takhle jednou použil u manipulatoru a bylo to šlápnutí vedle
Odpovědět

Zpět na „Ostatní mechanika“