Stavěl tu někdo něco takového? Hexapod?

GeeSnake
Sponzor fora

9. 12. 2012, 12:32

packa píše:http://www.youtube.com/watch?v=G_UmhUjZhNo
tady je pěkně vidět jak má udělanou mechaniku a uložení šroubů , nato co to dokáže tak dost složité , ale udělaný to má pěkně
No, tak na něco takového jsem se ptal, tohle je moc hezky uděláno.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 12. 2012, 12:50

ledvinap píše:Jen si nejsem uplne jisty, jak dobre bude sroub zvladat zatizeni mimo osu - staticky sice zadne nevznika, ale dynamicky pravdepodobne ano...
Jaké dynamické zatížení mimo osu? Jako projev vlastní hmotnosti šroubu, tedy že by bylo správnější mít šroub a vedení samostatě?
Aleš Procháska
ledvinap

10. 12. 2012, 2:32

prochaska píše:
ledvinap píše:Jen si nejsem uplne jisty, jak dobre bude sroub zvladat zatizeni mimo osu - staticky sice zadne nevznika, ale dynamicky pravdepodobne ano...
Jaké dynamické zatížení mimo osu? Jako projev vlastní hmotnosti šroubu, tedy že by bylo správnější mít šroub a vedení samostatě?
Kdyz se rozjedu, tak zrychleni bude pusobit na hmotu sroubu. Ale ted mi dochazi, ze sila nebude o moc vetsi nez od gravitace (zrychleni 10m/s2 ma maloktery stroj). A to same se deje i na klasicke masine, pokud je X na Y.
teebee

10. 12. 2012, 4:46

ledvinap píše: Kdyz se rozjedu, tak zrychleni bude pusobit na hmotu sroubu. Ale ted mi dochazi, ze sila nebude o moc vetsi nez od gravitace (zrychleni 10m/s2 ma maloktery stroj). A to same se deje i na klasicke masine, pokud je X na Y.
nezabudaj na to, ze tu nie si v kartezskych suradniciach - zrychlenie plosiny moze daleko presahovat 10m/s2 aj ked sa ramena budu pohybovat 'normalnejsou' rychlostou/zrychlenim.
Sanest choice in the insane world:
Beware the beast but enjoy the feast he offers
Odpovědět

Zpět na „videa“