zeitgeist - duch doby

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Josef
Sponzor fora

28. 11. 2012, 5:10

Tak tihle pánové asi nedostanou pochvalu od algoristů. Z jejich objevů nebude žádný kšeft.
Na co se budou vymlouvat chudáčci zelení a jim podobní. Chtěl bych se dožít toho, že se budou omlouvat, ale to oni neumí.

http://www.osel.cz/index.php?clanek=6577" onclick="window.open(this.href);return false;
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2012, 12:49

Osmdesátá léta minulého století - globální ochlazování
Devadesátá léta minulého století - globální oteplování
Začátek 21. století - globální změna klimatu
Dvacátá léta 21. století - katastrofa nejstrašnější: stagnace klimatu :D
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2012, 1:33

Nikdo se nikdy neomluví. A "prostý lid" který hlasitě osočoval každého, kdo si dovolil se proti převládajícímu názoru ozvat, si dokonce vůbec nebude pamatovat, že kdy věřil alarmistům a bude se poctivě domnívat, že byl taky odvždycky proti :-D
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2012, 7:20

Sireni poplasne zpravy, na to jsou paragrafy
Skody lze taky vycislit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
trifid

29. 11. 2012, 9:34

To máte těžký, pod pláštíkem např. ekologie a vědy obecně se dá schovat a beztrestně hlásat i provozovat s profitem kdejaká zhovadilost. Problém je v tom, že lidé jsou náchylní věřit různým katastrofickým scénářům už třeba proto, že jsou ze sdělovacích prostředků a internetu pravidelně masírováni záplavou negativních zpráv. A i když se často jedná o vágní sdělení typu "v zimě bude zima a sníh", tak vlastní prezentace tohoto překvapivého faktu je "půjde o život, očekáváme orkán a půlmetrové závěje".
Oblíbená finta je zaměřit výzkum na nějakou extrémní oblast, vzorek nebo komunitu, a poté generalizovat, příp. také vytrhávat z celkového kontextu jednotlivé ukazatele a z nich pak vytvořit samostatně žijící vizi. Když se cokoliv "zkoumá" za státní nebo soukromé finanční prostředky, musí to také mít nějaký mediálně zajímavý okamžitý výstup, který by ospravedlnil dosavadní činnost a výdaje - je pak už jedno, jestli se za čas zjistí, že je všechno trochu jinak.
Josef
Sponzor fora

29. 11. 2012, 10:53

V přiloženém článku se mi líbí tři stádia ekologů:
1) optimismus
2) pesimismus
3) alkoholismus.
Miller
Sponzor fora

29. 11. 2012, 6:27

Josef píše:V přiloženém článku se mi líbí tři stádia ekologů:
1) optimismus
2) pesimismus
3) alkoholismus.
V přiloženém článku se mi líbí, jak popisuje věci, co se mi nelíbí :)
Mini soustruh SC-4
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2012, 9:23

http://www.youtube.com/watch?v=DXCrJ9IpSBA" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Engineer
Kontaktovat uživatele:

2. 12. 2012, 11:18

Velmi zajímavý článek o energiích, emisích atd....
http://neviditelnypes.lidovky.cz/energe ... nomika_wag" onclick="window.open(this.href);return false;
lubos
Sponzor fora

2. 12. 2012, 8:25

jo jo to je docela dobré, někdy o prázdninách mi přišla nabídka na nákup akcií na firmu která bude výhradním dopravcem břidlicového plynu z ameriky.
Hold Amerika není EU, tam asi ještě trh funguje.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
packa

8. 12. 2012, 6:08

Od kámoše mi přišla zpráva, chtělo by říci pohádka. Myslím si, ža za přeposlání to stojí. Jak ze Svěrákovy kuchyně.

Před barákem mě zastavil nějaký optimistický kravaťák s tím, že je z firmy už nevím jaké, a prý kolik platíme za elektřinu, že by pro nás měl fajnovou nabídku. Stižen kratochvilným nápadem zahrát si na trotla, živě jsem reagoval: „A jaký proud nabízíte?“
„Pro vás určitě výhodnější, než máte …“ začal našprtaný kolovrátek.
Nehodlal jsem mu přenechat aktivitu: „No to jistě. Ale JAKEJ je ten proud? Střídavej nebo stejnosměrnej?
„Prosím?“ ustrnul sales area manager.
„No ptám se, jestli nabízíte proud střídavý nebo stejnosměrný“ dával jsem si záležet na výslovnosti.
Totálně vykolejenému nabízeči to v hlavě viditelně začalo šrotovat a na čele jakoby mu povstal nápis „ Měli jsme tohle vůbec na školení“?. Když nápis po chvíli pohasl, špitl rádoby obchodník nejistě „ No… to je jedno, ne?“
„No to teda není jedno“, pravil jsem rozhodně, „Střídavej proud musíte pořád přepínat a měnit, proto je dražší. Tak to vy asi máte stejnosměrnej, když ho nabízíte levnějc.“
„A jakej vy tady teď máte proud?“ zasáhla mladého muže spásná myšlenka.
„Jednofázovej“ oznámil jsem suše a mladého muže spásná myšlenka zase opustila.
Hned to ale srovnal: „A jakej mají sousedi?“
„No přece ten samej. Tady to všichni máme stejný. To jste si nezjistil předem?“ nasadil jsem pohoršený výraz, že je náš barák tak nehoden pozornosti.
„Jó, jistě. Když my dáváme nabídky jednotlivým odběratelům, ne celýmu domu. Ale, víte co, já vám to zpracuju a přijdu ještě jednou. Můžu vás poprosit o nějaký kontakt?“
Na jméno se mě úplně zapomněl zeptat, číslo jsem mu řekl takové, co mě zrovna napadlo, on potom něco naučeného zamumlal a rychle pádil pryč. A já jsem na futru do baráku udělal další pomyslný zářez: Zase jeden oblbovač, co k nám nikdy, ale opravdu už nikdy nepřijde.

=
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

13. 12. 2012, 11:15

kvíz dne ... kolik barev má toto víno ?
Přílohy
víno.jpg
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
testone
Sponzor fora

13. 12. 2012, 11:45

to packa: :D :D
já jsem se jich s podobným výsledkem zeptal jestli vědí jaký je rozdíl mezi kilowatem a kilowathodinou
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lapa
medaile za lepsi forum

13. 12. 2012, 12:02

PAKO.ll píše:kvíz dne ... kolik barev má toto víno ?
No to je darek z EU Klausovi, protoze vino je v nasich narodnich barvach - a to se pocita ...
GeeSnake
Sponzor fora

13. 12. 2012, 12:59

lapa píše:
PAKO.ll píše:kvíz dne ... kolik barev má toto víno ?
No to je darek z EU Klausovi, protoze vino je v nasich narodnich barvach - a to se pocita ...
A kde máme v národních barvách zlatou? To jako "Zlaté pero?
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“