Nástrojová hlava a poháněné nástroje

Odpovědět
FuN

14. 12. 2012, 6:26

Mám prosbu, neví někdo, jak je to uspořádané uvnitř nástrojové hlavy, která má poháněné nástroje? Jde mě o to, že když mám namontováno více poháněných nástrojů, tak aby se mě točil vždy jen ten nástroj, který má obrábět. Vůbec mě to nejde do hlavy, jak to tam je vymyšleno, když poháněný hřídel je v ose otáčení celé hlavy a pohání vždy jen ten jeden nástroj.
V principu něco jako na obrázku.
Přílohy
SSC_0002.JPG
RaS

14. 12. 2012, 7:56

jak je myšleno, že je nástroj v oseotáčení celé hlavy? přeci nástroje jsou na talíři dokola a osa je uprostřed
http://www.tdt-technology.co.uk/PDF/Dup ... 0-0609.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; podívej se jak je to řešené u duplomaticu,při otáčení hlava povyjede otočí se a a zase zajede do ozubení pro pohon nástroje.. strašně jednoduchý
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
FuN

15. 12. 2012, 9:17

To je taky zajímavý řešení, nicméně pro toto provedení potřebuji dva motory, jeden pro pohon nástroje a druhý pro otáčení celého talíře. Já bych chtěl pohánět nástroje i samotné natáčení talíře jedním motorem, přes elektromagnetickou spojku a hřídel, která pohání nástroje, aby byla schovaná uvnitř celé hlavy. Na tom obrázku je vidět, že ta poháněcí hřídel je v ose otáčení talíře.
RaS

15. 12. 2012, 9:46

no tohle je ale obdobný, jen je to otočený o 90st, ten celej převod s těma kuželovejma kolama je napevno, při výměně se to vždycky musí nastavit tak aby ta unašecí drážka pro pohon nástroje byla svisle, nástrojová hlava se pak může otáčet a všechny nástroje volně projedou v té drážce, před tou drážkou je ještě takový Večko zeshora a zdola který usměrní případně pootočenej nástroj zpátky do svislý polohy, aby se to nekouslo.. hlava se otočí o X pozic zaaretuje se a pak se ten poháněnej nástroj může nahánět... a tak pořád dokola..
akorád netuším jak je tady dělaná aretace té hlavy, u toho systému s tím vyjížděním hlavy to zapadá do lichoběžníkovejch zubů a drží to silou přítlačné pružiny takovou hlavu mám já a někde bych našel asi fotky když jsem to měl rozebraný.. poháněný nástroje jsem k tomu chtěl doplnit nicméně zatím nebyl čas.. ty to chceš stavět celý od základu?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS

15. 12. 2012, 9:48

jinak tenhle radiální systém je tady http://www.tdt-technology.co.uk/PDF/Dup ... A-1008.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
FuN

15. 12. 2012, 10:59

To je přesně to co jsem potřeboval, dík moc.
Ano, chci to celé stavět od základu, odlitek těla i talíře už mám, spojku taky. Teď připravuji hirtovo ozubení. Jde to ale pomalu.
Přílohy
SSC_0014.JPG
SSC_0015.JPG
RaS

15. 12. 2012, 11:20

nedávno jsem viděl někde na bazoši nebo někde jinde celou tuhle hlavu od duplomaticu s 8mi poháněnejma nástrojema na prodej asi za 40..já tu svoji 8mi pozicovou bez nástrojů koupil za 15..
pak dej vědět až ti to bude chodit kolik to pro zajímavost vyjde, mimochodem z jaký to leješ litiny?
FuN

15. 12. 2012, 11:51

Měla by to být GG25, ale nejsem si tím 100% jistý.
Až pokročím dále, tak dám vědět. Je mě jasný, že se dá koupit, ale to by pak nebylo to pravý, mám to jako koníčka pro zábavu. Kdyby jsi našel ty fotky, tak by to bylo dokonalý.
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“