Tlačítka start a stop
jen se zeptám ?
s čím máš problém , jestly to zapojení nebo provázání v HAL ?
tlačítka můžeš napojit na ktérý koli volný vstupní pin na portu , spínat je budeš proti zemi .
to je to jednodušší
a v halu si jen ten pin svážeš s příslušnou funkcí
pokud můžeš napiš jaké piny chceš použít a hod sem tvůj hal , a ještě dopiš jaký start a stop? jestly program nebo nahození stroje jako takového nebo vřeteno ????
s čím máš problém , jestly to zapojení nebo provázání v HAL ?
tlačítka můžeš napojit na ktérý koli volný vstupní pin na portu , spínat je budeš proti zemi .
to je to jednodušší
a v halu si jen ten pin svážeš s příslušnou funkcí
pokud můžeš napiš jaké piny chceš použít a hod sem tvůj hal , a ještě dopiš jaký start a stop? jestly program nebo nahození stroje jako takového nebo vřeteno ????
-
ja pouzivam F1 a F2 na joypadu, kdyztak pastnu
Zdravim ,jedná se mě o start a stop programu ,v zapojení problém nemám ,jde mě o provázání v hal ,snažil jsem se to vyčíst z manualu ,ale angličtina není moja silná stránka,hal soubor mě sem nejde vložit
tak ho spakuj ( zip , rar ) nebo jej ulož jako prostý texták
jinak to provázání je prosté , pokud máš naeditované koncáky tak tohle je stwjné jen místo home nastavíš start a stop programu
to je jedno hod to sem
jinak to provázání je prosté , pokud máš naeditované koncáky tak tohle je stwjné jen místo home nastavíš start a stop programu
to je jedno hod to sem
Tady je ten hal ,chtěl bych ty tlačítka na 11,12 pinu druhyho portu ,nastavení jsem dělal v stepconf wizardu ,tak proto tak tápu 

- Přílohy
-
- soustruh.txt
- (2.54 KiB) Staženo 441 x
tady je to jestě v raru
- Přílohy
-
- soustruh.rar
- (923 bajtů) Staženo 308 x
nakopči tenhle hal do tvé složky s konfigem a přepiš původní hal , máš tam dopsaný:
run program stop program a step program
piny na druhem portu 11,12,13
tady si můžeš prostudovat co všechno se dá v halu pospojovat
:
http://linuxcnc.org/docs/html/gui/halui.html" onclick="window.open(this.href);return false;
run program stop program a step program
piny na druhem portu 11,12,13
tady si můžeš prostudovat co všechno se dá v halu pospojovat
:
http://linuxcnc.org/docs/html/gui/halui.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Přílohy
-
- soustruh modif.rar
- (1.02 KiB) Staženo 350 x
Zdravím tak start a stop fungují jak mají ,musel jsem udělat ještě tlačítko na ,, mode auto'' díky packo,ještě bych měl dotaz ,posuv budu měnit tlačítky ¸+ a -
(halui.feed-override.decrease a halui.feed-override.increase) to už vím jak napsat
,ale chtěl bych na další pin dat tlačítko které by mě nastavilo zpátky 100 procent posuvu,ale nějak se mě nedaří to dopsat do hal ,nemohl by mě někdo trošku popostrčit
předem dík
(halui.feed-override.decrease a halui.feed-override.increase) to už vím jak napsat

-
Zdravíčko vespolek,
zdárně jsem si nainstaloval linux cnc a rozchodil motory.Ale tím jsem zkončil.Rád bych si dal externí tlačítko pro start programu ale nevím jak.Když do .hal dopíšu
net programrun <= parport.0.pin-12-in
net programrun => halui.program.run
tak mi linux vyhodí chybu.
Určitě dělám něco špatně a musí se ještě někam něco dopsat ale nevím co a kam poradíte?Chtěl bych pochopit jak to funguje ale potřebuju popostrčit.Přez stepconf mi to všechno chodí ale start tlačítko tam ve výběru neni...
Předem děkuji za rady
zdárně jsem si nainstaloval linux cnc a rozchodil motory.Ale tím jsem zkončil.Rád bych si dal externí tlačítko pro start programu ale nevím jak.Když do .hal dopíšu
net programrun <= parport.0.pin-12-in
net programrun => halui.program.run
tak mi linux vyhodí chybu.
Určitě dělám něco špatně a musí se ještě někam něco dopsat ale nevím co a kam poradíte?Chtěl bych pochopit jak to funguje ale potřebuju popostrčit.Přez stepconf mi to všechno chodí ale start tlačítko tam ve výběru neni...
Předem děkuji za rady
-
On se mi linux cnc vubec nespustí po připsání těch dvou řádků...
vyhodí mi to okno LinuxCNC Errors
a v Debug file information je:
my mill.hal:51: Pin halui.program.run does not exist
a konec...
Je jedno kam to v halu dopíšu?nebo to musí být na nějakým přesným místě?
A jak by probýhalo kdyby mi to fungovalo ale ve stepconf wizardu bych na pin 10 dal třeba estop?
Děkuji za odpověď
vyhodí mi to okno LinuxCNC Errors
a v Debug file information je:
my mill.hal:51: Pin halui.program.run does not exist
a konec...
Je jedno kam to v halu dopíšu?nebo to musí být na nějakým přesným místě?
A jak by probýhalo kdyby mi to fungovalo ale ve stepconf wizardu bych na pin 10 dal třeba estop?
Děkuji za odpověď