Petice na záchranu divadla SH
Moderátor: sysel
Normálně jsem proti jakým koliv dotacím na " kulturu " ale tohle by byla škoda.
Snad to někoho nepobouří.
http://www.petice.biz/?petice=za-zachra ... a-hurvinka" onclick="window.open(this.href);return false;
Snad to někoho nepobouří.
http://www.petice.biz/?petice=za-zachra ... a-hurvinka" onclick="window.open(this.href);return false;
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
já jsem taky proti dotacím, ale spejbla a huvínka by byla škoda,
když se podíváš jakým způsobem jsou dotována např divadla ( a ty jsou z 90 % ) soukromá tak je mi na blití.
Je mi jasné že divadlo SH asi nebude denně vyprodané, děti už dneska asi takové věci nezajímají a nám to vlastně může být jedno.
když se podíváš jakým způsobem jsou dotována např divadla ( a ty jsou z 90 % ) soukromá tak je mi na blití.
Je mi jasné že divadlo SH asi nebude denně vyprodané, děti už dneska asi takové věci nezajímají a nám to vlastně může být jedno.
IQ156
IQ156
stojí za tu chvilku čtení http://www.spejbl-hurvinek.cz/cz/peticefull.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Tahle spolecnost je zalozena na solidarite at se to nekomu libi nebo ne,smutnou pravdou je ze dnes je hlavni bez ohledu na vse hodne vydelat (pokud mozno bez vlastniho pricineni) a na druhou stranu co nejvic "usetrit" bez ohledu na vysledek. Uz nikoho nezajima vyssi zajem jakym je treba vzdelavani deti, zdravi, ochrana obyvatelstva a spousty dalsiho potrebneho.Take tu treba nastane doba kdy diky setreni na zdravotnim pojisteni budou ve skolach po nasich detech strilet autiste. Vim uvadim extremni pripad.Musime si uvedomit ze za vse co cinime ponese nasledky nekdy dobre nekdy spatne.Pokud jsem snad nekoho popudil nebyl to muj umysl.Jsem rad ze vsichni zde mohou vyjadrit svuj nazor at uz je jakykoli pokud ovsem neomezuje prava druhych.
Jo jo vánoce působí, i když je nějak nemusím.
Ten odkaz mi poslal člověk kterého si vážím a tak jsem si řekl že občas by člověk měl udělat i něco co je tak trochu obecně proti jeho zásadám.
Nejde vše házet do jednoho pytle a tak některé organizace zkrátka dotace a přízpěvky potřebují. A neni na mě bych soudil kdo více , kdo méně. Pokud tyto peníze vedou ke zlepšení života lidí je to ok. Když slyším slovo přízpěvek otvírá se mi kudla v kapse. Teta , baletka ND, aktivní pani. Po smrti manžela znávaného derigenta rozdala větčinu peněz různým organizacím ( charta77, rúzné hudební nadace, ND, Česká filharmonie.....), myslíte že jí někdo z těch zmrdů přišel na pohřeb ...
Na druhou stanu pokud do divadla nechodí lidi ztrácí svůj význam, postavili jsme si Národní divadlo ... kolik do něch chodí lidí? Koho to dneska zajímá, když si pusím zprávy je mi na blití. Bla bla bla
ty vánoce mi fakt dávaj
Ten odkaz mi poslal člověk kterého si vážím a tak jsem si řekl že občas by člověk měl udělat i něco co je tak trochu obecně proti jeho zásadám.
Nejde vše házet do jednoho pytle a tak některé organizace zkrátka dotace a přízpěvky potřebují. A neni na mě bych soudil kdo více , kdo méně. Pokud tyto peníze vedou ke zlepšení života lidí je to ok. Když slyším slovo přízpěvek otvírá se mi kudla v kapse. Teta , baletka ND, aktivní pani. Po smrti manžela znávaného derigenta rozdala větčinu peněz různým organizacím ( charta77, rúzné hudební nadace, ND, Česká filharmonie.....), myslíte že jí někdo z těch zmrdů přišel na pohřeb ...
Na druhou stanu pokud do divadla nechodí lidi ztrácí svůj význam, postavili jsme si Národní divadlo ... kolik do něch chodí lidí? Koho to dneska zajímá, když si pusím zprávy je mi na blití. Bla bla bla
ty vánoce mi fakt dávaj

IQ156
IQ156
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jestli jsou fakt potrebni ale mozna by to bylo lepsi jak kdyby to prozrali na magistratu
Jeste me napadli ze by magistrat mohl v ramci sve rezije udelat divadlu reklamu
Nic by to nestalo a divadlo by se pak uzivilo samo.
Jeste me napadli ze by magistrat mohl v ramci sve rezije udelat divadlu reklamu
Nic by to nestalo a divadlo by se pak uzivilo samo.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No v parlamentu už kamery mají a když se na to člověk kouká tak je to docela dobrá komedie, tak ještě na magistrát a nemusíme nikam chodit 

IQ156
IQ156
Tak jsem se na to zeptal dcery (divadelní produkční) a ona na to: už jsi to podepal? Já že dosud ne. Načež mi řekla, ani to nepodepisuj, dostávají dost. Jsou daleko potřebnější.
Ne, že bych je chtěl zatratit, ale je to tak napůl soukromý projekt s dotací od státu(města). Asi se jim moc nelíbí, aby museli hrát dvě představení denně a při tom nacvičit něco nového.
Jen tak zběžně jsem započítal: vstupné 110,-Kč; 60 diváků; 2 představení; 220 pracovních dnů a výsledek je 2 904 000,- Kč. K tomu dotace, tak mne napadá známý výrok: kdo z vás to má?
Já taky dělám minimálně osm hodin denně a nikdo mne nedotuje i přesto, že si jak Hurvajs někdy připadám.
Ne, že bych je chtěl zatratit, ale je to tak napůl soukromý projekt s dotací od státu(města). Asi se jim moc nelíbí, aby museli hrát dvě představení denně a při tom nacvičit něco nového.
Jen tak zběžně jsem započítal: vstupné 110,-Kč; 60 diváků; 2 představení; 220 pracovních dnů a výsledek je 2 904 000,- Kč. K tomu dotace, tak mne napadá známý výrok: kdo z vás to má?
Já taky dělám minimálně osm hodin denně a nikdo mne nedotuje i přesto, že si jak Hurvajs někdy připadám.
A co rika dcera produkcni, jake jsou obvykle naklady (vydaje)? Spocitat jenom prijmy mi vzdycky prijde ponekud ...Josef píše:Tak jsem se na to zeptal dcery (divadelní produkční) a ona na to: už jsi to podepal? Já že dosud ne. Načež mi řekla, ani to nepodepisuj, dostávají dost. Jsou daleko potřebnější.
Zivil jsem se jako zivnostnik, ted jako zamestnanec. Jako zivnostnika mne zajimaly prijmy a naklady, jako zamestnance jenom prijmy ... (oboje zjednodusene receno).
přesně tak, několik herců,pokladních uklízeček atd taky bude chtít asi nějakej plat, něco zaplatí za nájem atd.. takže otázkou je jak to ve finále je..
nicméně tím se nechci nikoho zastávat, obecně si myslím, že když je nevýdělečný/neúspěšný projekt neměl by se léčit dotací, to je jen posunutí konce..
nicméně tím se nechci nikoho zastávat, obecně si myslím, že když je nevýdělečný/neúspěšný projekt neměl by se léčit dotací, to je jen posunutí konce..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ty příjmy nesdělila dcera, to já jen tak pro představu jsem nahodil sám. Návštěvnost nevím, jen tak jsem střelil, co to udělá. Samozřejmě, výdaje jsou, ovšem dotace taky a ty bývají na pokrytí těch nákladů, provozních, ne mzdových. A tak mne teď napadlo, že jakk tu někdo napřed psal případné mecenáše, že by mohli jít i na OSA, vždyť ti nás kasírují za papíry, CDčka, národopisné soubory za produkci lidových písní a nevím za jaké položky ještě (všichni jsme potencionální zloději, tedy podle nich) ať jim něco z toho výpalného taky dají, protože jejich systém rozdělování je poněkud neprůhledný. Vám nevadí, že jste takto olupováni sice o malé částky, ale všichni, a nedobrovolně sponzorujete i ty, kterým by jste jinak nedali ani haléř? A ty dotace zaplatí kdo? Zase všichni, včetně zaměstnanců a živnostníků ( ikdyž prý počítají rozdílně, ale platí bez rozdílu). Ty prachy se nevytvoří samy, ty musí někdo vydělat, z nich zaplatit výpalné, no a pak je někdo moudrý (moudře zkorumpovaný) zase rozdělí svým kamarádům a pokud něco zbude, tak i ostatním. I kultura je byznys, i když někdy nedoceněný, ale pořád byznys. Jeden snad taky umělec rozhazuje okázale prachy za kožichy a drahé auta, jenže ráno jej slyším v rádiu, odpoledne, nebo večer moderuje pořady v televizi a na výjezdech, zkrátka i když jej nemusím, obrací se a má. I když možná více, než si zaslouží. Nevím, ale v poslední době jsem nezaslechl Hurvajze a spol. z rádia ani televize. Pokud spoléhají jen na divadlo je asi taky něco špatně. Proč si nezaprotestují třeba jako náš "národní poklad", že je neuvádějí ve sdělovacích prostředcích....
Ještě, že to po mně nečte mladá....
- Zdenek Valter
Bohužel je to rošku jinak OSA jako agentura je na ochranu hudebníků a je pěkně agresivní ve vymáhání svých (jejich) práv. Hurvínek spadá pod jinou a tou je Dilia (Divadelni a literání).Josef píše:Ty příjmy nesdělila dcera, to já jen tak pro představu jsem nahodil sám. Návštěvnost nevím, jen tak jsem střelil, co to udělá. Samozřejmě, výdaje jsou, ovšem dotace taky a ty bývají na pokrytí těch nákladů, provozních, ne mzdových. A tak mne teď napadlo, že jakk tu někdo napřed psal případné mecenáše, že by mohli jít i na OSA, vždyť ti nás kasírují za papíry, CDčka, národopisné soubory za produkci lidových písní a nevím za jaké položky ještě (všichni jsme potencionální zloději, tedy podle nich) ať jim něco z toho výpalného taky dají, protože jejich systém rozdělování je poněkud neprůhledný. Vám nevadí, že jste takto olupováni sice o malé částky, ale všichni, a nedobrovolně sponzorujete i ty, kterým by jste jinak nedali ani haléř? A ty dotace zaplatí kdo? Zase všichni, včetně zaměstnanců a živnostníků ( ikdyž prý počítají rozdílně, ale platí bez rozdílu). Ty prachy se nevytvoří samy, ty musí někdo vydělat, z nich zaplatit výpalné, no a pak je někdo moudrý (moudře zkorumpovaný) zase rozdělí svým kamarádům a pokud něco zbude, tak i ostatním. I kultura je byznys, i když někdy nedoceněný, ale pořád byznys. Jeden snad taky umělec rozhazuje okázale prachy za kožichy a drahé auta, jenže ráno jej slyším v rádiu, odpoledne, nebo večer moderuje pořady v televizi a na výjezdech, zkrátka i když jej nemusím, obrací se a má. I když možná více, než si zaslouží. Nevím, ale v poslední době jsem nezaslechl Hurvajze a spol. z rádia ani televize. Pokud spoléhají jen na divadlo je asi taky něco špatně. Proč si nezaprotestují třeba jako náš "národní poklad", že je neuvádějí ve sdělovacích prostředcích....
Ta se stará o práva autorů Divadelních a literárních děl. Ta ovšem tak vehementně nepostupuje.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován