Amatérská stavba CNC frézky v obrazech
Ahoj Miloš. Pozerám, že chladenie vretena máš riešené podobne ako ja. Ja som ale použil 4 vetráky...teda z každej strany dva. Neuvažoval si o tom aj ty? Inač k tomu čerpadlu. Ja som použil čerpadielko z ostrekovačov myslím, že z favoritu. Stálo ma to 4€. Každý vravel, že to nieje určené na dlhodobý chod a zatiaľ to nemám otestované pri dlhej práci, bežalo mi asi 5 hodín vkuse a zatiaľ funguje. Ako chladiace médium som použil G12. Miro.
- Martinhora
S tím čerpadlem do ostřikovačů to je zajímavé. Já měl celkem čtyři a každé vydrželo tak 30 min nepřetržitého chodu - pak se začoudilo ....
Na modelárskej bedne som mal čerpadielko s odstrekovačou na tankovanie modelu, islo tak 8rokov potom zacalo tiecť . Inak neznicitelne 

Mám ho taky na modelářské palivo, taky už má dost roků, ještě jsem tu bednu s tím čerpadlem podědil od kolegy, ale tam nikdy nejelo víc jak nějakou minutu, to je možná ten rozdíl, možná kdyby jelo ty hodiny co chlapům na těch frézkách, tak by možná taky nevydrželo..
S pozdravem Marek
- Pepa z depa
Zdravím vespolek, ono taky asi záleží z jaké je káry, takovou Volhu asi neutaháš 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
- Martinhora
Je fakt, že jsem měl vždy jen čerpadýlko ze škodovky (jak originál tak čínskou kopii). To samé čerpadýlko mám na čerpání kerosinu a vydrží cca 1000l než odejde - ale nikdy neběží dýl jak dvě minuty. Ale nechme to - nebudeme Milošovy zasérati vlákno
Včera jsem to konečně spustil. Co mě hlavně zajímalo, byla intenzita hluku. Je to paráda. Hluk se diametrálně snížil. Hlavně ve vysokách otáčkách. Subjektivně bych to popsal, že se snížil hluk minimálně o polovinu. Předčilo to moje očekávání.Jsem spokojen.
Miloš
Miloš
Tak ještě pár fotek od původního majitele.
Jsem z té přepravy ještě celý rozklepaný. Přece jen vézt tunu přes 300km na vozíku za Berlingem není nic moc. A D1 mě dorazila. Už jsem ani nedoufal že to ten vozík vydrží...
Dostal jsem tolik příslušenství a nových věcí, že to budu dneska hodinu vynášet z auta.
Miloš
Jsem z té přepravy ještě celý rozklepaný. Přece jen vézt tunu přes 300km na vozíku za Berlingem není nic moc. A D1 mě dorazila. Už jsem ani nedoufal že to ten vozík vydrží...
Dostal jsem tolik příslušenství a nových věcí, že to budu dneska hodinu vynášet z auta.
Miloš