EMC a jerk

Odpovědět
yaqwsx

1. 2. 2013, 1:19

Už chvíli procházím stránky EMC a nenašel jsem odpověď - jak je na tom EMC s plánováním trasy při omezení jerku (ryvu)? Je tato funkce implementována? Funguje spolehlivě/má nějaké nedostatky/je ve fázi vývoje? Je tu někdo zasvěcenější do nitra EMC, kdo by mi dokázal odpovědět?
packa

1. 2. 2013, 1:57

něco se t otom v mynulosti probíralo tak mrkni nato třeba ti to pomůže :
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=15&t=6902&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2013, 4:03

yaqwsx píše:Už chvíli procházím stránky EMC a nenašel jsem odpověď - jak je na tom EMC s plánováním trasy při omezení jerku (ryvu)? Je tato funkce implementována? Funguje spolehlivě/má nějaké nedostatky/je ve fázi vývoje? Je tu někdo zasvěcenější do nitra EMC, kdo by mi dokázal odpovědět?
Ne jerk tam neni a ani dlouho nebude. EMC na to nema vhodne postaveny planner. Musel by se najit guru ktery by to cele zahodil a napsal uplne znovu a jinak.
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.p ... e_2011_May" onclick="window.open(this.href);return false;
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
yaqwsx

3. 2. 2013, 11:30

Díky za odpověď. Píši teď totiž práci a sháním informace o tom, co který systém umí. Vidím, že se v řídících systémech celkem orientuješ - jaký systém pro hobby použití (nebo polo profi) má dle tebe v současnosti nejlépe zvládnutou dynamiku pohybu?
packa

3. 2. 2013, 12:08

já si na vlastnosti pohybu u EMC nemůžu naprosto stěžovat , co se týče plynulosti tak natom budou kluci od GRAVOSU asi o něco lépe
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 2. 2013, 12:13

nepsal jsem to sem protoze to povazuju za velmi subjektivni
ale taky jsem mel ten pocit a to u pohybu v rezu jerk nemaji (pouze u g0)
proste to dohaneji nejak jinak v planovani ale vysledek mi "pripada" znatelne plynulejsi jak ostatni systemy co jsem zkousel
ale jde jen o pocit z toho jak to chodi, nic zmereneho, podlozeneho
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“