Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
packa

7. 1. 2013, 8:58

jaké TČ se chystáš koupit případně stavět ?
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2013, 9:08

Sehnal jsem 5kW agregát z velkého chladícího boxu včetně výparníku s větrákem.
Zkusím místo původního kondenzátoru naroubovat deskový výměník a mělo by to jít, takže zatím zkusím VZDUCH-VODA.
Samosřejmě musím navštívit známého, který se výrobou TČ zabývá na vysoce profesionální úrovni a vyzvědět nějaké základní věci.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
packa

7. 1. 2013, 9:17

nejde o P. Žeravíka ?
já mám doma jednu jednotku Toschiba 14Kw taky se ji chystám sprovoznit během léta .
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2013, 9:49

Nene, jedná se o firmu Nukleon Třebíč, více: http://www.nukleon.cz/cze/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pro zajímavost, v práci máme teď jako novinku 3ks veliké tepelné čerpadla VODA-VODA. Jedno je 30kW a dvě jsou po 125kW.
To "malé" slouží jako zdroj chladu pro technologii a ty dvě velké krávy mají v létě odvlhčovat vzduch ve vzuchotechnické jednotce pro sušárnu. Všechny TČ jsou značky Galletti dvoukompresorové, celý systém je složitý jak prase a dle mě poněkud překombinovaný. Připadá mi, jako by si tady projektant chtěl sám sobě něco dokazovat.
Jak tam bude trochu naklizeno až zmiznou montážníci, zkusím to trošku ofotit. Systém obsahuje krom jiného asi 45ks servopohonů Belimo, 50ks teplotních čidel, 16ks vlhkostních čidel a tak dále. Jen MaR má rozvaděč o 5 polích. Dvě akumulačky na teplo 4 a 8 m3, výměník pára-voda o výkonu 1MW. Je to propojené i na teplo od kogeneračních jednotek.
Nicméně už teď se pomaličku začínají dostavovat jakési malé zkušenosti s provozem TČ a zatím běží jen to malé.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Jika

15. 1. 2013, 9:05

Tak jsem zkusil připojit malý kompresůrek z nabíječky trakčních baterek.Odběr cca 140W.Hoří to bez problémů.Pokusím se jej naroubovat na motor ventilátoru.Nic jsem nereguloval,napojil jsem kompresor přímo na trysku.Hořelo to bez chyb.
http://www.youtube.com/watch?v=jTAkcrR0 ... e=youtu.be
detail.JPG
kompresor.JPG
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 1. 2013, 10:49

Pokud by ti to vyšlo, bylo by super. Mám strach z regulace tlaku, jde o to aby to bezproblémově zapalovalo a rozumě drželo výkon a kvalitu spalin.
BIGG

18. 1. 2013, 10:01

BIGG píše:
zusky píše:...to sú bežné piecky niekde do garáže ale zaujímalo by ma, ako to máš napojené na rozvod kúrenia... výmenník tepla atď...
Ahoj, momentálně jedu na krb, ale jakmile půjdou teploty dolů pojedu na olej co jsem něco málo splašil, potom udělám pár fotek a videjko.
Princip jsem ukázal, zbytek dodám.
Bylo to jen o laboraci proto mám již druhý pecek kde jsem všechny možné problémy vychytal. Dnes to jede samo, když to má olej. Kdyby bylo oleje dostatek, postavil bych final pec, ale bohužel zdroje mi známé vyschly tak jdu jiným směrem. Spotřeba byla cca 1000l na 24/30-35 dní podle teplot.

tak tady je to slíbené video, kvalita nic moc, je to mobilem.
MOV_0023m.mp4
(4.17 MiB) Staženo 413 x
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2013, 6:20

Rekonstukce řízení parní kotelny jde do finále. Z naší strany je téměř hotovo, zbývá osadit modulační automatiky na jednotlivé hořáky, což již bude dělat oprávněný servisní technik. Jak to bude hotové, dodám foto všeho.
Prý ta vizualizace vypadá jako 3 mašinky za sebou. Budu tam muset asi dodělat koleje a kolečka :D
Přílohy
kotelna.JPG
Jika

25. 1. 2013, 8:54

To je jako u tebe v kotelně.Teda skoro jako u tebe :D Ty už tam ty koleje máš :lol:
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 1. 2013, 11:54

I když vím že to zní směšně, ale torzo vizualizačního programu pro kotelnu vychází z mého programu doma který je mimochodem X krát složitější.
Doma jsem vizualizaci dělal 2dny a tuhle kotelnu jsem měl hotovou za jedno dopoledne s prstem v nose a včeně několika svačin.
Hades

26. 1. 2013, 7:32

magi, teda já žasnu, co jsi schopen všechno vyrobit.
hluboce smekám...
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2013, 7:50

Díky, ale samosřejmě to nedělám sám. Kabeláž mi natahuje elektrikář, řídící program do PLC dělá externí programátor, já si dělám rozvaděče, vizualizaci a dávám to celé dohromady, oživuju atd. .
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2013, 7:51

Jo a taky si zapoměl říct, že ti manželka s dcérou říkají dobrý den, jak málo tě vidí doma :-)
Per aspera ad astra
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2013, 8:08

Odpověď mám na jazyku, ale asi by se ti vůbec nelíbila :lol:
Tak úplně jednoduché to nebude, zrovna teď na to koukám dálkově a odpoledne mi vypadlo čtení polohy klapky na prvním hořáku.
Snímače polohy byly úplně nové, to nám to hezky začíná, hned na začátku se bude řešit reklamace.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2013, 9:34

Můj ročníkový projek se završil. Finální verze vizualizačního SW, zbytek fotek dodám příště. Běh kotelny se viditelně zlepšil, tlak páry stabilizoval a doufám že bude vidět i nějaká ta úspora na plynu. Pro zajímavost ty kubíky natočené na počítadle plynu jsou od chvíle co nám technik telemetrie od RWE vítězoslavně připojil puzní výstup z jejich přepočítávače, tj. 27.leden 2013.
Průměrná domácnost by na tohle množství topila až do aleluja
Přílohy
1.JPG
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“