pohadka to není. ono zaleží na kyslíku. kolik jej dodaš z okolí atd. elektronova slitina se používa běžně do světlic a zapalných bomb.hliník a hořčík se používa i v petardach a dělobuchách. samozřejmě zaleží na poměrech. je to zakladní palivo u světlic. přidáním dalších kovů a prvku se mění barva a rychlost hoření..
nejde jenom o to že to chytne a shoří... ono pokud bude mit třeba idealní podmínky 5 gramů elektronu tak to exploduje a urve ti to ruku. vybuch teto směsi dosahuje detonační rychlost až 1500m za vteřinu.
mam otestováno . puvodně jsem to tu ani nechtěl psát , ale už mi to nedá... je to dost nebezpečné...
pokud to někoho opravdu zajíma , muže si o tom něco najít na pyroforum.org kde jsem už leta . můj druhý koniček je military a pyrotechnika.
to jsme tady ale kolegovi už dost zasvinili vlakno...
takže věta jenom to vyhoří není na místě.. půl kila elektronu by ti zbouralo barak....
pyrotechnici tomu elektronu říkají magnalium. MgAl
tady jsem jenom narychlo našel na tube ukazku ruznych směsí "elektronových pilin. hoří to celkem rychle....
http://www.youtube.com/watch?v=sCu3xfq2SX8" onclick="window.open(this.href);return false;