ETRANS pomoc :-(

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
7jose7

12. 2. 2013, 7:54

Dobrý den,
koupil jsem stroj MAHO 6OO CNC 432 Siemens. Mám ke stroji ETRANS, který by měl převést cnc program z PC do stroje, vše mám sesíťované, ale ve finále když se uskuteční přenis, vyskočí chyba 5:8 chyba přenosu FTP.

Nemáte s tím někdo zkušenost? Zkusil jsem už snad vše a nic to neopravilo :-(

Děkuji Josef Novotný
Hardmesr

16. 2. 2013, 12:49

Zkušenosti s ETRANSem nemám, my jsme ještě mezi PC a SINUMERIKem 810T používaly starší TRANS. Těžko říct jestli jste zkusil všechno, co to všechno je. Pro přenos mezi PC-TRANSEM-Systémem se musí použít správně propojené kabely dle výrobce systému a ETRANSu. navíc se musí dle výrobce správně nakonfigurovat ETRANS a parametry Sinumeriku. Třeba mezi TRANSEM a Sinumerikem 810T byl nastaven parametr 5010 (rychlost přenosu) takto: 11000101. Pro zajímavost přikládám zapojení kabelů PC-TRANS-SINUMERIK 810T. Tak dle mého názoru je potřebat se zeptat výrobce, jak nastavit parametry ve vašem SINUMERIKu a výrobce v ETRANSU. Ještě takovou drobnost, nemusíte mne ale hned kamenovat. Když chcete načíst program do systému, musí se nejdřív na systému provést příkaz načtení programu a až pak teprve spustit přenos. Start přenosu se spouští z programu ETRANSu jeho vybráním z adresáře programů, kde je máte uloženy. To chybové hlášení : 5:8 by vám mělo také něco napovědět, pokud máte chybová hlášení k dispozici. Jinak si myslím, že tento dotaz patří spíš do vlákna: "Ostatní software"
Přílohy
Kabel TRANS-Sinumerik.JPG
Kabel PC-TRANS.JPG
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
Odpovědět

Zpět na „CAD“