Dobrý den
Prosím o pomoc s frézováním tělesa které přikládám v příloze. Jsem začátečník a nevím si rady. Podobné těleso jsem v čes. návodu nenašel a postupovat podobně se mi nedaří.
Nevím např. jak označit regiony frézování a hlavně jaké křivky vybrat a proč. a jaký způsob obrábění. Těleso je náběžná hrana křídla zkrácená z důvodu jednoduchosti na 50 mm,
materiál - dřevo, obrobek je prkénko tl.např. 8mm. Poraďte alespoň přibližně postup jak zadat obrábění.
Díky mnohokrát za ochotu peza
Frézování v RhinoCamu
Prílohu musíš zazipovať, inak ju nevložíš.
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Pardon
přílohu posílám.
přílohu posílám.
- Přílohy
-
- náběžka.rar
- (51.08 KiB) Staženo 236 x
-
- náběžka.zip
- (54.55 KiB) Staženo 268 x
ahoj tak jsem ti na to zběžne koukl. podle mne maš hned na začatku špatně ustavený obrobek. pak maš nastavenou frezu 5mm a přídavek 0,6mm proto ti tam zustavají tak velke neobrobene části. maš to malinkou součastku.. ubrat přídavek nebo zmenšit krok. anebo 3 frezu
pak nemaš zduplikovanou hranu a ani novou vrstvu. ty vlastně obrabíš jenom kousek ze zakladny ne povrch.
podle toho navodu to krasně udělaš si myslím.
ja jsem na tom zatim moc nedělal ale myslím že pokud to skusíš podle navodu tak se ktomu dopracuješ.
Edit:
tak jsem se asi poněkud unahlil, ani ja se nedostanu uplně dolu. asi je to dost strme a vyhodnotí to tu kulovou frezu že se tam nedostane a skončí to
skoušel jsem ruzne spusoby jenom tak sprdele.. skus si ty simulace... opravdu nevím..
pak nemaš zduplikovanou hranu a ani novou vrstvu. ty vlastně obrabíš jenom kousek ze zakladny ne povrch.
podle toho navodu to krasně udělaš si myslím.
ja jsem na tom zatim moc nedělal ale myslím že pokud to skusíš podle navodu tak se ktomu dopracuješ.
Edit:
tak jsem se asi poněkud unahlil, ani ja se nedostanu uplně dolu. asi je to dost strme a vyhodnotí to tu kulovou frezu že se tam nedostane a skončí to
skoušel jsem ruzne spusoby jenom tak sprdele.. skus si ty simulace... opravdu nevím..
- Přílohy
-
- náběžka.11.rar
- (398.47 KiB) Staženo 274 x
tak už jsem na to přišel.
stačí kolem toho nakreslit obdelník. vše je vtom navodu. jenom pozorně číst.
je to jenom nahrubo pro představu.
stačí kolem toho nakreslit obdelník. vše je vtom navodu. jenom pozorně číst.
je to jenom nahrubo pro představu.
- Přílohy
-
- náběžka.11.rar
- (63.05 KiB) Staženo 232 x