jiz jsem vyzkousel nekolik frezovani s jednim prubehem hloubky nastroje, ted jsem potreboval vykrouzit otvor v plastove krabicce pro merici pristroj, kruh o prumeru 60mm, je mozne naucit MACH3 tak aby automaticky pridaval
hloubku zaberu nastroje treba po nekolika desetinach az do uplneho odkrojeni plastu?? Pohyb po kruznici by byl
stejny, akorat bych pridaval osu Z a vracel by se na referencni souradnici ?? Diky za radu.
David
uceni MACHu
proč se vracet na stejnou souřadnici?
dej třeba
g91
g2 x60 r30 z-0,5
g2 x-60 r30 z-0,5
a buď to dej do cyklu Xkrát a nebo skopíruj Xkrát pod sebe.. každej řádek ti zavrtá Zko o 1mm, nakonci pokud bys potřeboval mít rovné dno (což u profrézování skrz nepotřebuješ) bys to Zko musel umazat aby to jelo v dané rovině..
dej třeba
g91
g2 x60 r30 z-0,5
g2 x-60 r30 z-0,5
a buď to dej do cyklu Xkrát a nebo skopíruj Xkrát pod sebe.. každej řádek ti zavrtá Zko o 1mm, nakonci pokud bys potřeboval mít rovné dno (což u profrézování skrz nepotřebuješ) bys to Zko musel umazat aby to jelo v dané rovině..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
mach má asi jednu jedinou věc která se mi líbí je to záložka wizard kde si vybereš třeba v tvém případě circular pocket a jen vyplníš jaký nástroj jak hluboko a jak velký a zbytek to zatebe spočítá a vyhodí hotový g kod
ale on podle mě nepotřebuje kapsu, potřebuje jen vyřezat danej průměr třeba 3mm hluboko po 1mm .. alespoň tak jsem to pochopil já.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu