rád bych nahodil takové téma "co se mnou", vzhledem k zaměření tohoto super fóra, které už nějakou dobu pročítám, si dovolím to postnout sem.
Studuji druhým rokem VŠ, fakultu strojní, a jsem rozhodnutý, že navazující budu studovat dálkově při práci, ani ne tak z důvodu výdělku, jako spíš lepšího využití času a HLAVNĚ získání praxe. Chtěl bych proto "trochu" proniknout do programování CNC strojů, a to z důvodu jak lepší uplatnitelnosti, tak z důvodu čistě soukromého, sebevzdělávacího

Chci se zeptat, jakou cestou je, podle vás, nejlepší se vydat? Kurzy (zde na fóru prezentované), nebo zkusit se poptat ve firmách, kde s CNC pracují? Respektive existuje nějaká jiná možnost?
Ještě dodám, že jako střední školu mám gympl (s odstupem času trochu lituju, že jsem nešel na průmyslovku/učňák), s programováním mám jisté zkušenosti (jednu dobu jsem si přivydělával psaním malých konzolových programů - v Céčku), jinak praktické zkušenosti v tomto oboru nemám, ale mám chuť se něco naučit (učení mně jde, myslím si, celkem rychle

Jinak něco nakreslím v AutoCADU, víc v Inventoru a Blenderu.
V létě budu mít 4 měsíce volna, tak bych je rád využil právě v tomto směru, za jakékoliv postřehy budu rád. Děkuji