Pomoc z naprogramovanim CNC frezy.
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
Dobry den prajem
kupil som si CNC frezu (homemade) bez elektroniky, elektroniku som dokončil ale mam problem z nastavenim frezy v PC.
Neviem ju nastavit nakolko nemam vedomosti o programovani, vedel by mi niekto pomocť? cez internet by ma "navigoval" čo mam nastaviť a ako alebo cez program Team wiewer sa napojil na moj PC a nastavil by mi to? alebo je tu moznosť osobne v Prešove? (Slovensko) elektoniku mam H5 cnc ovladač z cnc1.eu zdroj 30V 10A , motory 1,8Nm bipolarne...
budem vdačny za kazdu pomoc dakujem.
z pozdravom Peter N.
kupil som si CNC frezu (homemade) bez elektroniky, elektroniku som dokončil ale mam problem z nastavenim frezy v PC.
Neviem ju nastavit nakolko nemam vedomosti o programovani, vedel by mi niekto pomocť? cez internet by ma "navigoval" čo mam nastaviť a ako alebo cez program Team wiewer sa napojil na moj PC a nastavil by mi to? alebo je tu moznosť osobne v Prešove? (Slovensko) elektoniku mam H5 cnc ovladač z cnc1.eu zdroj 30V 10A , motory 1,8Nm bipolarne...
budem vdačny za kazdu pomoc dakujem.
z pozdravom Peter N.
-
budem/chcem to ovladať mach3 ktory som dostal na CD k ovladacej doske.
Material k doske je tu : http://cnc1.eu/sk/h5controller.htm" onclick="window.open(this.href);return false; viac k dej doske nemam
Dakujem
Material k doske je tu : http://cnc1.eu/sk/h5controller.htm" onclick="window.open(this.href);return false; viac k dej doske nemam
Dakujem
H5cnc pak otevřeš v mach3 loader který se ti vytvořil na ploše
Naposledy upravil(a) packa dne 2. 3. 2013, 3:29, celkem upraveno 1 x.
-
tak že, skopíroval som do zložky mach 3 a otvoril v wiew-load screens, port je na obrázku.
Čo ďalej?
Ďakujem
Čo ďalej?
Ďakujem
- Přílohy
-
- NewPicture002.bmp
- (2.25 MiB) Staženo 236 x
-
- NewPicture003.bmp
- (2.25 MiB) Staženo 243 x
-
tak že tu to je :
Peter N.
Peter N.
- Přílohy
-
- 1.bmp
- (585.08 KiB) Staženo 252 x
-
motory sa zabrzdili hneď po pripojení LPT kábla na PC, bez toho aby som stlačil reset. Takto ma byť?
Ďakujem
Ďakujem
-
Tak že po stlačení reset a šípky, nehýbe sa ani jeden motor, kontrolky motorov nesvietia (svietia iba ak je odpojeni LPT kabel) je zopnuté relé a „zablokovane“ motory, svieti len kontrolka napájania a kontrolka zopnutého relé,
Pripájam foto ,na foto č.1 je odpojený LPT kábel , na foto č.2 je pripojení LPT kábel
Pripájam foto ,na foto č.1 je odpojený LPT kábel , na foto č.2 je pripojení LPT kábel
-
motory neraeguju na to či s stlačim reset či nie stale su zablokovane.