obvod MAX232ACPE
Je tady nějakej elektronik, kterej by mě mohl vysvětlit co by se mělo naměřit na obvodu MAX232ACPE což je konvertor úrovní z RS232ky na TTL
na pinech 15-16 je napájecí napětí 5V, signál RS232ky leze na vstup 13-8 (ověřeno osciloskopem) nicméně na výstupu 12-9 není vůbec nic... co by se mělo naměřit na těch vstupech 1 až 6? a za jakejch podmínek? případně kde může být problém? zařízení je hotové, není to žádný mnou vyrobený výrobek, kondenzátory C1-C5 tam jsou, případně nějakej nápad jak ověřit jestli není odprásklá?
na pinech 15-16 je napájecí napětí 5V, signál RS232ky leze na vstup 13-8 (ověřeno osciloskopem) nicméně na výstupu 12-9 není vůbec nic... co by se mělo naměřit na těch vstupech 1 až 6? a za jakejch podmínek? případně kde může být problém? zařízení je hotové, není to žádný mnou vyrobený výrobek, kondenzátory C1-C5 tam jsou, případně nějakej nápad jak ověřit jestli není odprásklá?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
Pri +5V na pinu 16 (proti pinu 15), by melo byt na pinu 2 skoro +10V, a na pinu 6 -skoro 10V.
Na pinech 1 a 3 obdelnik, a na pinech 4 a 5 taky, ale 2x vetsi.
Jestli leze signal z 232 do brouka, a na vystupech nic neni, tak je budto brouk spatny, nebo nema napajeni.
P.
Na pinech 1 a 3 obdelnik, a na pinech 4 a 5 taky, ale 2x vetsi.
Jestli leze signal z 232 do brouka, a na vystupech nic neni, tak je budto brouk spatny, nebo nema napajeni.
P.
no já právě těch 10V podle toho schematu vůbec nenaměřím...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
-
to by mohlo byt, ze je nejaky kondik spatny, ci spatne priletovany.
Ovsem to je jen tvorba +-10V
Bezi-li signal z RS232 tak i pri blbych kondicich by mel vylezt ven.
Jestli je na pinu 16 +5V napajeni, tak je blby brouk.
P.
Ovsem to je jen tvorba +-10V
Bezi-li signal z RS232 tak i pri blbych kondicich by mel vylezt ven.
Jestli je na pinu 16 +5V napajeni, tak je blby brouk.
P.
netušíte někdo kde to koupit? GM,GES vedou pouze verzi MAX232 bez toho A, verzi s A nemaj a ani neobjednaj, PS elektronic nemá ale objedná min 5ks, není to zas takovej problém stojí to asi 50kč, ale co s tím.. netušíte někdo nějakého prodejce co by to měl a prodával jeden kus?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jukni jestli v http://www.tme.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nemaj
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
no já se trošku nepřesně vyjádřil, šlo mě o to, aby to bylo v Praze.. jsou shopy které to mají již za cca 34Kč, ale příjde mě hloupé dát 3x tolik za poštovné.. když nic jiného nezbyde tak to objednám, ale prostě mě to přijde hloupé 

No mám volné tyto maxíky
MAX232EWE
http://www.gme.cz/rozhrani-pro-rs232-sb ... -p959-261/
a MAX232I (taky průmyslový, pouzdro úzké SO16)
Minimálně tak 30ks od každého (nechce se mi počítat)
EDIT: kolik jich potřebuješ?
MAX232EWE
http://www.gme.cz/rozhrani-pro-rs232-sb ... -p959-261/
a MAX232I (taky průmyslový, pouzdro úzké SO16)
Minimálně tak 30ks od každého (nechce se mi počítat)
EDIT: kolik jich potřebuješ?
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
já potřebuju ten s tím A jeden..
Jo už vím proč to ARaS píše:já potřebuju ten s tím A jeden..

A kondíci vyměnit nejdou?
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
no tam jde o externí kondenzátory, ten bez A (normální kterej maj všude) má kondíky 1mikro a tenhle s Ačkem má 0,1mikro.. a přece kvůli tomu nebudu měnit ještě 4 kondíky.. otázkou je jestli by se tam vůbec vešli..