vodici sroub

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
ledvinap

4. 3. 2013, 3:41

V kategorii reprap jsem neuspel, zkusim to jeste jednou tady:
Potreboval bych vyrobit atypicky sroub - jedna drazka s velkym stoupanim (podrobneji v http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=81&t=10722" onclick="window.open(this.href);return false;)

Do 6mm kulatiny vyriznout spiralovou drazku se stoupanim 3mm.
Delka useku s drazkou 200mm.
Tvar V s vrcholovym uhlem 60° (stejne jako metricky zavit), rozmery tak, aby do drazky sel vlozit valec 1mm a opiral se o steny drazky.
Material tyce muze byt mosaz, radeji ale ocel.

Jedine, co potrebuji, je prumer tyce a velke stoupani. Vse ostatni se da prizpusobit pro snazsi vyrobu.

S cenou jsem ochoten jit az na 500kc za dva kusy...
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

4. 3. 2013, 8:08

Ahoj pane,
on nikdo nereaguje protoze ten pozadavek je technologicky poradny orisek.
Na jaky ucel to ma slouzit ? Nedalo by se to nejak jinak ?
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
ledvinap

4. 3. 2013, 8:21

Radek-B píše:Ahoj pane,
on nikdo nereaguje protoze ten pozadavek je technologicky poradny orisek.
Na jaky ucel to ma slouzit ? Nedalo by se to nejak jinak ?
RADEK
Diky za odpoved, take me napadlo, ze vymyslim nejakou hloupost. Jsem 'programator' a vetsinu strojariny znam jen z tohoto fora. Takze si mozna nektere veci predstavuji jako Hurvinek valku.

Moje predstava byla, ze je staci na suport namontovat pohyblivou lunetu, ktera podepre tyc blizko mista rezani. Pokud to nejde, tak chapu, ze to tak snadno nepujde.
Pak jen vzit nuz na metricky zavit (nebo jakykoli vhodny - tvar drazky me zas tak moc netrapi, treba by to slo nozem na trapezovy zavit), mozna ho upnout pod uhlem ktery odpovida vetsimu stoupani a klasicky vyriznout zavit.

Pouziti je popsane v odkazovanem vlaknu (http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=81&t=10722" onclick="window.open(this.href);return false;), chtel bych tim posoubat ozu Z na reprapu.

Jinak by to udelat slo (pouzit Tr12x3), ale znamenalo by to daleko vetsi zasah do tiskarny, nez se mi mi ted hodi.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“