reprap a podobne

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
Zrzavec

17. 2. 2013, 4:32

packa píše:
Zrzavec píše:Problém s osou X zůstává. Neutáhne vozík s extruderem a nedaří se mi naměřit prakticky žádný napětí na polulu destičce. Vše ostatní funguje. Jsem z toho dost zoufalej dneska jsem chtěl tisknout.
Stalo se vám něco podobnýho? Prosím o pomoc.
takže se chce hýbat ale nená sílu??
na popolu přidat nejde ?? není pošlozen trimr na popolu??
Ano pohnout se snaží.
Trimr vypadá v pořádku a napětí se nezvyšuje ani když je naplno..
packa

17. 2. 2013, 5:12

a máš možnost přehodit pololu za jiný z jiné osy ? jestly je to v něm nebo jinde ?
Zrzavec

17. 2. 2013, 6:01

packa píše:a máš možnost přehodit pololu za jiný z jiné osy ? jestly je to v něm nebo jinde ?
To je dobrej nápad to mě nenapadlo. Hned to zkusím.

Tak jo vyzkoušeno. Když ji prohodím za Polulu z E tak normálně funguje a na E je zase 0V. Tak je asi vadná ta destička.
Tak nevím co teď jestli to mám reklamovat (koupeno před 7 měsíci) nebo si koupit novou sestavenou.
drk222

18. 2. 2013, 11:23

Někdy se stane, že je špatně napájený chip na tom pololu (ubzvláště u neoriginálu). Mělo by pomoct přepájet to, ale to je práce pro skutečného ferdu mravence...
packa

18. 2. 2013, 12:04

ještě zkus proměřit ten trimr jestly reguluje jak má
Zrzavec

18. 2. 2013, 6:50

packa píše:ještě zkus proměřit ten trimr jestly reguluje jak má
Trimr se měří jak?
Teď měřím polulu tak že jeden hrot multimetru dám na tu malou dírku co tam je vedle trimru a druhej hrot dám na zemnící kontakt.

Jinak jsem včera večer napsal prodejci a dneska odpoledne mi odepsal že posílá novou destičku tak snad... Zlatí Holanďani.
Zrzavec

4. 3. 2013, 7:17

Čau chlapi. Tak tiskárna už funguje, nový Polulu nainstalován (po troše pájení). Už jsem je osadil i pasivními chladiči. Celý se to ale dost zahřívá (destičky na ramps) tak jsem se chtěl zeptat jak to máte řešený vy? Chladíte to ještě větráčkama nebo to necháte tak? Já po 20 minutách tisknu neudržím prst na chladiči dýl jak 10 sekund. Zítra se to pokusím změřit přesně.

Díky za odpověď.
packa

4. 3. 2013, 7:20

větrák z pc je jistota
Zrzavec

5. 3. 2013, 5:42

Zrzavec píše:Čau chlapi. Tak tiskárna už funguje, nový Polulu nainstalován (po troše pájení). Už jsem je osadil i pasivními chladiči. Celý se to ale dost zahřívá (destičky na ramps) tak jsem se chtěl zeptat jak to máte řešený vy? Chladíte to ještě větráčkama nebo to necháte tak? Já po 20 minutách tisknu neudržím prst na chladiči dýl jak 10 sekund. Zítra se to pokusím změřit přesně.

Díky za odpověď.
Tak jo dneska jsem to změřil a naměřená maximálka je 57°C po patnácti minutách tisku a teplota prakticky nestoupá. To není zase tak úplně strašný ale ten větráček bude asi dobrej nápad.
drk222

9. 3. 2013, 11:18

Já tam mám 40mm větráček z čela ramps desky. Jinak jak moc se to hřeje záleží na tom kolik proudu pouštíš z pololu do motorů.
Zrzavec

12. 3. 2013, 7:18

drk222 píše:Já tam mám 40mm větráček z čela ramps desky. Jinak jak moc se to hřeje záleží na tom kolik proudu pouštíš z pololu do motorů.
Dával jsem 0.5V a do Z asi 0.6V protože se mi zdálo že pro dva motory bych měl dat víc než pro jeden :-D
Snad jsem to nepřehnal s těma osazenejma chladičema se už asi ničeho nedoměřim.
QNX
Kontaktovat uživatele:

12. 3. 2013, 8:09

Jak je to vlastně s použitelnými materiály pro vytlačování? Dá se použít něco co by šlo později čistě spálit? Pro přesné lití se na výrobu modelů používá i polystyren vstřikovaný do forem, má to menší smrštění než vosk a dává to přesnější odlitky. Něšel by vytisknout model pro zaformování/vypálení/ odlití? Občas by se hodila i nějaká ta kusovka odlitku na kterou se nevyplatí dělat formy pro voskový model. Nezkoušel to někdo?
ledvinap

12. 3. 2013, 9:28

QNX píše:Jak je to vlastně s použitelnými materiály pro vytlačování? Dá se použít něco co by šlo později čistě spálit? Pro přesné lití se na výrobu modelů používá i polystyren vstřikovaný do forem, má to menší smrštění než vosk a dává to přesnější odlitky. Něšel by vytisknout model pro zaformování/vypálení/ odlití? Občas by se hodila i nějaká ta kusovka odlitku na kterou se nevyplatí dělat formy pro voskový model. Nezkoušel to někdo?
PLA by mel jit vypalit bezezbytku. Asi to ale bude chtit trosku pozmenit postup oproti vosku, mozna by mohl byt problem v tom, ze PLA zvetsi drive objem nez zacne dostatecne tect (a tim by mohl roztrhnout formu). Ale pokud to funguje s polystyrenem, melo by to podle me jit s PLA stejne nebo i lepe.

Pokud to chces zkusit, tak ti muzu neco vytisknout (natural PLA z grrf.de)

Zkus google, jeden z prvnich odkazu:

http://3dtopo.com/lostPLA/" onclick="window.open(this.href);return false;
QNX
Kontaktovat uživatele:

12. 3. 2013, 11:42

ledvinap: Máš nějaké zmetky na kterých bych to mohl vyzkoušet, nebo mám dodat nějaký zkušební model? Bylo by fajn to odladit a dotáhnout do podoby použitelného přesného lití v kuchyňských podmínkách :-) Model vytisknout na tiskárně, zaformovat a odlít a to všechno v pohodlí domova.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

13. 3. 2013, 6:19

presneho liti asi tezko
tahle technologie nedosahuje potrebnych kvalit modelu (alespon ne bez postprocesingu) a vypalitelnost asi taky nepujde
kdyz vezmes hmotnost penoveho polystyrenu (miligramy)
a pri stejnem objemy vytisk z teto tiskarny (gramy)
tak to znamena ze musis vypalit podstatne vic materialu (hmotnost kovu neni zas tak odlisna s hmotnosti modelu k vypaleni)

domnivam se ze kdyz to bude vubec makat tak vysledek bude dost mizerny
ale urcite se pochlub s vysledky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“