Ahoj všichni, co si platíte daně sami.
Můžu dát do letošní daňové evidence výdaj z minulých let? Například v roce 2009 jsem nakoupil motory do CNC a nedal si je do výdajů v tom roce. Už ani nevím proč. Jestli ano, tak dá se napsat celá částka nebo už je to procentuální výdaj?
Jinak mi pěkně spadla čelist, když jsem si spočítal, kolik budu doplácet na zdravotním a sociálním pojištění. Takže s podnikáním jako s vedlejší činností nejspíš končím, abych těm vyžírkům dával 360Kč z každé vydělané tisícovky, to se fakt honit nemusím. Raději budu dál zaměstnanec, kde sice těch 36% přímé daně (sociální a zdravotní je taky daň) zaplatím taky ale udělá to za mě můj zaměstnavatel. Hlavně budu mít více volného času.
Daňově uznatelný výdaj
Nejdříve odpověď:
Cokoliv chceš udělat s daněmi musíš uvést v opravném přiznání a taky to náležitě zdůvodnit!
Časové rozlišení nákladů a výnosů je nejvíce zjišťovaná chyba. Musí to být tam, kde se to koupilo nebo nikde.
Cokoliv jiného ti vynese pokutu která, při dnešní nenažranosti a na podnikatele poštvané úředníky, nebude malá.
Takže zvažuj aspoň 3x!!
Jinak uznávám rčení, které říká, že"zaplacená daň je pokuta za nesprávně vedené účetnictví" !!!
Musím se zastat i toho bl*a Mládka, přesto, že taky podnikám. Ale jen jako zaměstnanec(!) svého vlastního s.r.o.
A to už 20 let a vždy to bylo lepší než OSVČ. To navíc v oboru, který to přímo nesnáší, ale v poslední době mám "hafo"
následovníků. To Vám tenkrát bylo líto (třeba si vypůjčit) těch 100 k Kč ktré se jen protočí přes účet a máte je doma?
Dnes už to potřebuje 200kKč ale pořád je to lepší než OSVČ. A Mládek se do Vás nemůže sr*t.
Hovgh.
No a dáš si plat: životní minimum a odměny podnikatele bereš jen s 15 % daně do výše jakou si zvolíš. Jen bacha na důchod!
Cokoliv chceš udělat s daněmi musíš uvést v opravném přiznání a taky to náležitě zdůvodnit!
Časové rozlišení nákladů a výnosů je nejvíce zjišťovaná chyba. Musí to být tam, kde se to koupilo nebo nikde.
Cokoliv jiného ti vynese pokutu která, při dnešní nenažranosti a na podnikatele poštvané úředníky, nebude malá.
Takže zvažuj aspoň 3x!!
Jinak uznávám rčení, které říká, že"zaplacená daň je pokuta za nesprávně vedené účetnictví" !!!
Musím se zastat i toho bl*a Mládka, přesto, že taky podnikám. Ale jen jako zaměstnanec(!) svého vlastního s.r.o.
A to už 20 let a vždy to bylo lepší než OSVČ. To navíc v oboru, který to přímo nesnáší, ale v poslední době mám "hafo"
následovníků. To Vám tenkrát bylo líto (třeba si vypůjčit) těch 100 k Kč ktré se jen protočí přes účet a máte je doma?
Dnes už to potřebuje 200kKč ale pořád je to lepší než OSVČ. A Mládek se do Vás nemůže sr*t.
Hovgh.
No a dáš si plat: životní minimum a odměny podnikatele bereš jen s 15 % daně do výše jakou si zvolíš. Jen bacha na důchod!
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"