Zdravím, dokáže někdo zkušenější posoudit, jestli se na téhle hračce dá občas kousnout do železa ?
http://www.aliexpress.com/item/6090-cnc ... 17224.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uvítám jakékoliv připomínky, hodnocení,rady...
WDY6090 cnc router 4 osy
Moc toho vidět není, ale jestli je to zoubkování pod osou X ozub řemen tak asi ne, a ty podepřené tyče na 4. ose tomu taky moc nepřidají.
na rovinu,
cena dobrá, řekl bych to poštovné je podezřele nízké, jinak cena bych řekl odpovídá provedení. Na železo zapomen, tyhle mašiny mají pro Xko jeden šroub uprostřed a je to pak žvejka. Kamarád si nedávno něco podobného přivezl a byl z toho dost otrávený. Na druhou stranu za ty prachy tu koupíš tak maximálně komponenety a takhle to máš i se železnou konstrukcí. Pokud to vemeš tak se připrav na hodně další práce než to bude použitelné.
cena dobrá, řekl bych to poštovné je podezřele nízké, jinak cena bych řekl odpovídá provedení. Na železo zapomen, tyhle mašiny mají pro Xko jeden šroub uprostřed a je to pak žvejka. Kamarád si nedávno něco podobného přivezl a byl z toho dost otrávený. Na druhou stranu za ty prachy tu koupíš tak maximálně komponenety a takhle to máš i se železnou konstrukcí. Pokud to vemeš tak se připrav na hodně další práce než to bude použitelné.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Děkuji za názor Luboši. Nemám představu, v jaké kvalitě jsou stroje v Číně vyráběny. Proti jiným frézkám jsem si myslel, že při váze 350 kg to už nebude jen hračka, ale použitelný stroj. Pro doplnění dodávám, že tento stroj nechci pro seriovou výrobu ( dělám v úplně jiném oboru ). Nejvíce práce bych pro něj měl při obránění teflonu a silonu menších rozměrů - to je důvod, proč ho chci koupit. Tyto formičky používám při výrobě pamlsků pro psy. Přestalo mě bavit ukecávat někoho, aby mi pár kousků občas udělal a také čekací lhůty jsou neskutečné. Druhý účel obrábění dřeva pro zábavu. No a třetí důvod je výroba náhradních dílů v mém provozu, a tam už se železu nevyhnu. Pořídit si takový stroj bez možnosti občasného obrábění železa pro mne nemá smysl.
Proto rozšířím svůj původní dotaz a poprosím zkušené o doporučení stroje pro takovéto použití, pokud si myslíte, že tenhle číňan jsou vyhozené peníze. Co se týká parametrů, měly by být obdobné.
Proto rozšířím svůj původní dotaz a poprosím zkušené o doporučení stroje pro takovéto použití, pokud si myslíte, že tenhle číňan jsou vyhozené peníze. Co se týká parametrů, měly by být obdobné.
Kvalita odpovídá ceně, co jsem zatím viděl tak jsou to pěkné prasárny ( ne asi všechno)
Kamarád si objednal portálku jen jí chtěl v jiném rozměru (1500x600mm standardně dělají 900x600 asi hodně podobné jako jsi chtěl ty), a co myslíš udělali to tak že těch 1500 bylo dlouhé Yko s jedním šroubem uprostřed, nějaké roviny o tom si může nechat zdát. Když se opřu o jednu stranu tak to lítá o 1mm díky tomu šroubu uprostřed. Navíc v popise bylo že to má být na lienárním vedení a je to na podepřených tyčích. Ale za ty prachy je to fakt za cenu komponentů a železa. Já s obráběním železa nemám zkušenost ale obávám se že portálka na to není moc vhodná. To bych raději šel do nějaké klasické frézky a předělal tu.
Kamarád si objednal portálku jen jí chtěl v jiném rozměru (1500x600mm standardně dělají 900x600 asi hodně podobné jako jsi chtěl ty), a co myslíš udělali to tak že těch 1500 bylo dlouhé Yko s jedním šroubem uprostřed, nějaké roviny o tom si může nechat zdát. Když se opřu o jednu stranu tak to lítá o 1mm díky tomu šroubu uprostřed. Navíc v popise bylo že to má být na lienárním vedení a je to na podepřených tyčích. Ale za ty prachy je to fakt za cenu komponentů a železa. Já s obráběním železa nemám zkušenost ale obávám se že portálka na to není moc vhodná. To bych raději šel do nějaké klasické frézky a předělal tu.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
O přestavbě jsem taky uvažoval, ale nenašel jsem vhodný základ. Zvažoval jsem i stavbu, to by ale byla až poslední možnost.
Toho železa by mělo být opravdu minimum, ale pokud bych věděl, že to na tom doopravdy nepůjde, nešel bych do toho. V tom případě bych pořídil něco mnohem menšího, kdyby to mělo umět jen plasty a železo bych nechal dělat jinde.
Toho železa by mělo být opravdu minimum, ale pokud bych věděl, že to na tom doopravdy nepůjde, nešel bych do toho. V tom případě bych pořídil něco mnohem menšího, kdyby to mělo umět jen plasty a železo bych nechal dělat jinde.
podle mě nejrozumnější možnost.. vysokootáčkové vřeteno a portálka na plasty a ocel nech dělat někde jinde.. pokud toho nemáš moc tak než utratíš za práci ušetřené peníze za menší frézku..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Nejde mi tak o úsporu, ale o čas a variabilitu. Jak jsem psal výše, už mne nebaví pořád někoho ukecávat... Když něco potřebuju udělat, většinou nikdo nemá čas na tak malé zakázky... A mý zákazníci také třeba odpoledne zavolají, že by na sušenkách chtěli své logo a na rozmyšlení mám jeden den... Jinak o zakázku přijdu.
Ahoj,
a co tohle http://www.bow.cz/produkt/7511001-cnc-frezka-kx1/" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Jirka
a co tohle http://www.bow.cz/produkt/7511001-cnc-frezka-kx1/" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Jirka
Díky za návrh, stroj je to určitě hezký, ale ... . Cena 145 k bez DPH je pro mě vzhledem k frekvenci využití nedostupné a navíc v tom ještě není 4. osa. Bez ní se neobejdu. Za podobný stroj můžu dát tak maximálně polovičku.