LinuxCNC on Ubuntu 12.04LTS
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Resi nektery "novy HW" a notebooky na kterem 10.04 nejelo. Momentalne je ve stadiu vyvoje ovsem uz funkcni
Doporucuji pouzit novejsi verze Xenomai nez 1 a Ubuntu take 2-ku.
http://www.anderswallin.net/2012/12/lin ... -12-04lts/" onclick="window.open(this.href);return false;
RADEK
Doporucuji pouzit novejsi verze Xenomai nez 1 a Ubuntu take 2-ku.
http://www.anderswallin.net/2012/12/lin ... -12-04lts/" onclick="window.open(this.href);return false;
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Sakra, tos to repository nemohl sem dát o pár hodin dřív. Od rána se vztekám s tím, že se snažím opatchovat a vykompilova xenomai kernel pro debian

SABLE-2015
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:

Take jsem ze totalne nezzil s unity, takze pouzivam pouze nove jadro.
Proc ses vrhl na Xenomai ty ? Jake duvody te k tomu dovedly.
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Trochu atypický hw a tohle mi přišlo jako jednodušší než se pokoušet backportovat ovladač. Už jsem to vzdal a tahám binární jádro.
SABLE-2015
Ahoj odborníci,
chystám se nainstalovat si EMC Linux a až doposud jsem jel na domácích PC a NB na Ubuntu 10.04. Mám samé jednoprocesorové/jednojádrové stroje, takže mi ani 12.04 nainstalovat nešla (standardní cestou). Nyní ale podpora Ubuntu 10.04 končí (kromě serverových verzí?) a já řeším co dál. Na těch domácích "brouzdacích" plečkách to už nechám nějak doklepat ale to EMC bych chtěl aby chvilku vydrželo. Co doporučujete? Nainstalovat EMC s 10.04 a vykašlat se na absenci aktualizací a patchů nebo jít do 12.04 (nemám rád Unity, radši bych Gnome ale to si dokážu upravit) případně jinou cestou (Debian apod.)???
Dík za doporučení a omlouvám se jestli jsem se trefil do špatného vlákna...
chystám se nainstalovat si EMC Linux a až doposud jsem jel na domácích PC a NB na Ubuntu 10.04. Mám samé jednoprocesorové/jednojádrové stroje, takže mi ani 12.04 nainstalovat nešla (standardní cestou). Nyní ale podpora Ubuntu 10.04 končí (kromě serverových verzí?) a já řeším co dál. Na těch domácích "brouzdacích" plečkách to už nechám nějak doklepat ale to EMC bych chtěl aby chvilku vydrželo. Co doporučujete? Nainstalovat EMC s 10.04 a vykašlat se na absenci aktualizací a patchů nebo jít do 12.04 (nemám rád Unity, radši bych Gnome ale to si dokážu upravit) případně jinou cestou (Debian apod.)???
Dík za doporučení a omlouvám se jestli jsem se trefil do špatného vlákna...
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Kazdopadne zustat u 10.04, podpora by podle mne mnedla byt min do roku 2015.
Take si poustet systemove aktualizace na nastavene a bezici stroje je trosku dost hazard.
Anebo ne ?
RADEK
Take si poustet systemove aktualizace na nastavene a bezici stroje je trosku dost hazard.
Anebo ne ?
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Díky za doporučení, které se mi mimochodem hodně líbí ale z čeho lze usuzovat, že podpora poběží do roku 2015? Pětiletou podporu mají jen serverové verze LTS. Já bych strašně rád používal 10.04 co nejdéle i bez podpory.
S těmi aktualizacemi na běžící EMC mašině máš určitě pravdu. Já měl zatím EMC Linux na soukromé mašině v práci (když už jsem tam trávil víc času něž doma) a kvůli odreagování jsem u toho měl takový modýlek CNC s přímým řízením fází. Učil jsem se na tom základy. Pak práce ještě přibývalo a já ten počítač využíval jen jako desktop pro věci, které nebylo možno dělat na služebním okleštěném systému. A samozřejmě jsem aktualizoval a aktualizoval až jednoho dne (vyklízel jsem kancelář před ukončením pracovního poměru) jsem náhodou pustil EMC a zjistil jsem, že se vůbec nerozběhne. No nezkoumal jsem to ale způsobit to mohly jen aktualizace.
S těmi aktualizacemi na běžící EMC mašině máš určitě pravdu. Já měl zatím EMC Linux na soukromé mašině v práci (když už jsem tam trávil víc času něž doma) a kvůli odreagování jsem u toho měl takový modýlek CNC s přímým řízením fází. Učil jsem se na tom základy. Pak práce ještě přibývalo a já ten počítač využíval jen jako desktop pro věci, které nebylo možno dělat na služebním okleštěném systému. A samozřejmě jsem aktualizoval a aktualizoval až jednoho dne (vyklízel jsem kancelář před ukončením pracovního poměru) jsem náhodou pustil EMC a zjistil jsem, že se vůbec nerozběhne. No nezkoumal jsem to ale způsobit to mohly jen aktualizace.
Desktopová 10.04 to má za pár (podpora končí tento měsíc), serverová by měla vydržet do toho roku 2015.
SABLE-2015
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Momentalne neni duvod vrtat do fungujicih veci.
Pokud nejde nejaky novy HW tak se da do 10.04 novy kernel a pro realtime se pouzije Xenomai.
Takze pokracovani je poreseno.
RADEK
Pokud nejde nejaky novy HW tak se da do 10.04 novy kernel a pro realtime se pouzije Xenomai.
Takze pokracovani je poreseno.
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Tak jsem s dnes do dílny nedostal, abych pokročil z wifi, tak jsem chtěl vyzkoušet alespoň na notesu nový linux a emc, ale zase mi to do pr.. nejde. Nebyl by tady někdo kdo by mi s pevnými nervy poradil jak stím Linem. Nehledě na to že 12ka je zase graficky jinde, ato už v 10 vcelku vím kde co hledat.
tak už jsem zase o kousek dál, já to nakonec dám.....slezak77 píše:Tak jsem s dnes do dílny nedostal, abych pokročil z wifi, tak jsem chtěl vyzkoušet alespoň na notesu nový linux a emc, ale zase mi to do pr.. nejde. Nebyl by tady někdo kdo by mi s pevnými nervy poradil jak stím Linem. Nehledě na to že 12ka je zase graficky jinde, ato už v 10 vcelku vím kde co hledat.

- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Ty chces rozjet linuxCNC na 12-tce a pouzivat ? Jestli jo, tak to nedelej , kup si sitovy kabel a skousni to ze to budes mit kabelem na 10-tce.
Anebo si kup Wifi HW ktery ti s desitkou pojede.
RADEK
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
ale ne, ja jsem se jen nedostal dnes do dílny, i když ji mám 10m od dveří, tak se místo toho bavím doma na notesu a experimentuji a poznávám kouzlo Linuxu. V dílně měnit nebudu, bo jsem kajsi četl, že ta verze není ještě určená pro provozování na stroji, či tak něco. To ja jen tak.Radek-B píše:Ty chces rozjet linuxCNC na 12-tce a pouzivat ? Jestli jo, tak to nedelej , kup si sitovy kabel a skousni to ze to budes mit kabelem na 10-tce.
RADEK
p.s. zítra wifi pojede.