Kvako1 píše:tady na tom videu je vidět na začátku v boku mezipříruby ten imbus. mam to udělané tak že 4 osa zreferuje, odjede 28 stupňu a pak si už ten šroubek nevšíma. video je z prvních testu tak je to takové neučesane
http://www.youtube.com/watch?v=e3TdIzilXMg" onclick="window.open(this.href);return false;
ty to vlastně jenom nastavíš obraceně aby to reagovalo na ten pásek a jak to vypne tak se to varátí.
Nezávisle na tom videu mě na stejný princip navedl jeden můj známý. Řídící systém na mé mašině pracuje tak, že najede na koncák, který sepne a po sepnutí se pomalu vrací, dokud ho nerozepne. Rada známého a to video mě navedlo na myšlenku použít indukční snímače dva - jeden místo původního koncáku, kdy mi při najetí sepne, a druhý umístit ke kuličkovému šroubu, na jehož čelo přidělám kotouček s palcem, který mi ve spínané pozici obvod rozepne. Tímpádem mám nasimulovanou funkci originálního spínače + bonus přesného a hlavně vždy stejného zreferování osy - o což mi v první řadě jde. Pokud si někdo myslíte, že je to blbost, nebo to nebude fungovat, tak to sem napište a hlavně proč.
Takže díky všem, co mi radili a jdu na tom dělat .....