Kamera plugin

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
melsoft

4. 4. 2013, 3:31

Ahoj všem,
koupil jsem na Aukru usb kamerku - endoskop o o průměru 10mm, velmi pěkně zobrazuje na vzdálennost 3-5cm. Nainstaloval jsem si "Canera plugin" od Klause Dietze http://www.kd-dietz.com/klausphp/pages/ ... ption.html" onclick="window.open(this.href);return false; Vše se zdá fungovat jak má, vidím obraz, vše lze konfigurovat ale jakmile spustím ten plugin, přestanou mi reagovat klávesy pro jogování stroje na klávesnici. To přece nedává smysl ne? Přece ten obraz z kamery by měl sloužit na přesné napolohování nástroje (po odečtení/přičtení offsetu kamery). Jediná možnost jak jogovat osami je vyvolat si před spuštěním pluginu softwarový MPG (pomocí tabelátoru) a klikáním na šipky posuvů lze stroj/kameru napolohovat. To je ale docela opičárna ne? Nebo dělám něco blbě?
Nemáte někdo alespoň udělaný screenset s funkcemi automatické aktivace toho MPG před spuštěním kamerového pluginu a případně načtení nulových souřadnic (s korekcí o offsety kamery) do nalezeného bodu při ukončení pluginu?

Díky za případné rady a zkušenosti!
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“