Ahoj.
Chci si postavit vlastní cnc frézku. Našel jsem stránku http://luboshort.cz/ostatni/picaxe/picaxe.htm kde je popsaný jak si vyrobit elektroniku frezky. Problém mi ale dělá naprogramování procesoru http://www.snailinstruments.com/pics/picaxe28x1.jpg . Našel jsem si už programovací kartu a chci to programovat v PICAXE programming editor. Jelikož nemám zkušenosti s programováním procesoru, tak vás žádám o radu jak to v tom programu udělat. díky moc !
Programování procesoru
Je to takové na hraní ale žádné velké věci se v tom rozumě dělat nedají. Bude to ohromě zdlouhavé a náročné a nepřesné
Být tebou použil bych následující kombinaci
- MACH Free (stejně potřebuješ PC pro programování procesoru)
- krokové motory s tiskárny (dají se vykuchat v ekodvorech zadarmo)
- kartu pro řízení 3 krokových motorů (chce to pohledat zde na fóru jsou nějaké popsané a diskutované), nebo si udělat drivery sám pomocí L298+L297 což pro takové motory bohatě stačí.
Cena bude hodně nízká, funkce perfektní a dá se s tím rozumě svižně pracovat. (myslím obsluhu ne rychlost frézky)
Být tebou použil bych následující kombinaci
- MACH Free (stejně potřebuješ PC pro programování procesoru)
- krokové motory s tiskárny (dají se vykuchat v ekodvorech zadarmo)
- kartu pro řízení 3 krokových motorů (chce to pohledat zde na fóru jsou nějaké popsané a diskutované), nebo si udělat drivery sám pomocí L298+L297 což pro takové motory bohatě stačí.
Cena bude hodně nízká, funkce perfektní a dá se s tím rozumě svižně pracovat. (myslím obsluhu ne rychlost frézky)
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
No minimálně je potřeba převodník RS232 / na 5V logiku, myslím.yaqwsx píše:Jen doplním - PICAXE se programuje přes sériovou linku - jsou to procesory, které v sobě mají předpřipavený bootloader a speciální interpretační knihovnu. Netřeba žádný speciální HW (kromě procesoru PICAXE).
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.