Pro uplatneni zaruky je treba prokazat verohodne datum koupe - paragon, faktura, v nouzi postaci i vypis z uctu a nebo svedectvi (i kdyz to bude v praxi trosku slozitejsi). Nejake razitko na dalsim papiru je irelevantni a nelze na takovem zaklade reklamaci odmitnout. A pokud to obchodnik udela z vychcanosti nebo proste neznalosti, je treba trvat na svem.Miller píše: Jo, já taky strkám všechny papíry do šanonu, ale někdy si to člověk ani neuvědomí a o záruku přijde, protože někde v návodu je natištěný Záručák a když si ho nenecháš potvrdit, tak máš smůlu.
Kompresor do hobby dílny - na drobnosti
Ja toho svyho Scheppacha kupoval tehdy tady:
http://www.domacitechnika.cz/index.php? ... ry_&sort=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Vzal jsem ho odtud proto, ze tady meli v te sade prislusenstvi rychlospojky, kdezto jini prodejci to meli se sroubovacim pripojenim.
Strikacku jsem jeste nepouzil, takze nemuzu poreferovat. Ta spiralova hadice rozhodne neni tak mizerna, jak zde zaznelo. Rychlospojky jsou OK, nepodfukuji.
Mam model s 50-litrovym vzdusnikem. Ale na piskovani chci vic, tak uz jsem si sehnal dodatecnou tlakovou nadobu 80 litru - stary elektricky bojler. Tlakova nadoba je v dobrem stavu. Je certifikovany do 8 baru, tak jsem tam vrazil 8 barovy pretlakovy ventil (na vetsi tlak jsem vodni pretlakac nesehnal, a pneumaticke vychazeji nekolikrat draz). Stahnu vypinaci tlak na 7.8 bar a jedem.
http://www.domacitechnika.cz/index.php? ... ry_&sort=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Vzal jsem ho odtud proto, ze tady meli v te sade prislusenstvi rychlospojky, kdezto jini prodejci to meli se sroubovacim pripojenim.
Strikacku jsem jeste nepouzil, takze nemuzu poreferovat. Ta spiralova hadice rozhodne neni tak mizerna, jak zde zaznelo. Rychlospojky jsou OK, nepodfukuji.
Mam model s 50-litrovym vzdusnikem. Ale na piskovani chci vic, tak uz jsem si sehnal dodatecnou tlakovou nadobu 80 litru - stary elektricky bojler. Tlakova nadoba je v dobrem stavu. Je certifikovany do 8 baru, tak jsem tam vrazil 8 barovy pretlakovy ventil (na vetsi tlak jsem vodni pretlakac nesehnal, a pneumaticke vychazeji nekolikrat draz). Stahnu vypinaci tlak na 7.8 bar a jedem.
Díky, koukal jsem tam, nabízejí to pořád a sada vypadá opět stejně, jen tomu říkají Jobi
- ale ta cena je zatím nejlepší, co jsem viděl, jen mám u některých stránek problémy s košíkem, spiknuly se proti mne cookies
, musím je někdy mazat a protože jsem líný, tak jdu do jiného obchodu 

Mini soustruh SC-4
Aniz bych za ne chtel lobovat, tak upozornuji, ze sada sice mozna podobne vypada, ale stejna neni. Minimalne ma rychlospojky, coz je (podle me) docela dulezity parametr. Ale samozrejme ty sroubovaci, ktere prodavaji ostatni prodejsi, se daji vymenit.
Ta sada v mém prvním příspěvku ale má také rychlospojky, asi jsi to přehlédl. No, hledal jsem, hledal, a nakonec jsem se chytil posledních slov RaSe, a zatím tu sadu koupím
, abych měl vůbec něco !

Mini soustruh SC-4
to co jsem měl já, tak měla na fotce taky rychlospojky, ale byly tam závity, takže všechno vyházet a předělat.. jeden stojí asi 20ku
jinak já mám od kompresoru hlavní rozvod v trubkách a rychlospojky asi na 4ech místech v dílně, a kompresor ve vedlejší místnosti takže tak neruší..
jinak já mám od kompresoru hlavní rozvod v trubkách a rychlospojky asi na 4ech místech v dílně, a kompresor ve vedlejší místnosti takže tak neruší..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Jojo, kompresor je dobre mit nekde jinde. Ja to mam roztahane 1/2" hadicemi. Puvodne jsem uvazoval taky o trubkach (plastove vodoinstalacni), ale pak zvitezila moje pohodlnost, hadice se tahala mnohem lip (dal jsem ji spolu s kabelazi to listy). Kompresor jsem postavil do garaze, ted v lete mu tam jeste postavim psi boudu (12cm siporex + zevnitr 4 vrstvy stareho koberce).
to RaS: No jó - hele, vylepšit se dá všechno, ale nemůžeš srovnávat svoji strojírnu s mojí manufakturou
Já jsem si loni pořídil ten velký vysavač, s rourou jako hovnocuc a medím si, že když řežu na cirkulce, nebo něco šmrdlám horní frézkou, tak že mám minimum prachu ve vzduchu a tím pádem nesrovnatelný komfort, proti dřív. To je můj vrchol 

Mini soustruh SC-4
Kompresor (onen Woodstar cb 24) mám doma, tohle jsou dosud mé poznatky:
REKLAMA PRODEJCE- Pracovní tlak max.: 8,9 bar
REALITA - Pracovní tlak max.: 8 bar - je to na štítku na kompresoru a při tomto tlaku (podle budíku) vypíná i motor - aspoň že tak !
Ostatní parametry se neliší (aspoň podle štítku), ale neumím je zkontrolovat, resp. mi to nějak nevychází (viz dole).
Vzhledově mi kompresor připadá docela solidně udělaný, jen žebrování válce je takové "ošizené", ale pravděpodobně to stačí. Nikde jsem se nedočetl, jestli by zvládl nepřetržitě běžet, jestli má nějakou tepelnou pojistku a pod.
Po desetiminutovém zaběhnutí s otevřeným výpustním ventilem (podle návodu, aby se vše "proolejovalo"), jsem měřil čas, za jaký se nafoukne vzdušník, který má 24 litrů, z nuly na 8 barů - průměrně to trvá 105 vteřin. Z toho mi vychází množství vzduchu asi 110l/min, štítkový údaj ovšem říká 160l/min. Umíte to někdo vysvětlit? Mě napadlo, jestli to výrobce nezměřil třeba na větším vzdušníku (50l se stejným kompresorem), ale pro menší tlak a teď to píše všude - ale to jen tak plkám, vědomostí nemaje
5-ti dílnou sadu mám též doma:
REKLAMA PRODEJCE - Na obrázku jsou 4 pistole (a příslušenství) a spirálová hadice
REALITA - V krabici jsou 3 pistole, jedna z nich se využívá jednak k rozprašovači, jednak (s jinou hubicí) jako ofukovací pistole a pak i spirálová hadice. Přesto i na krabici je nápis 5-ti dílná sada. Hadice má rychlospojku a nipl a i všechny nástroje mají nipl (vsuvku). Rychlospojka na hadici trochu uchází, a to jak se zasunutým nástrojem (pistolí), tak bez, zatím nevím proč. Proč musí mít RaS vždycky pravdu, to také nevím
Poslední poznatky - po 3 hodinách klesl tlak z 8 na 7,5 baru - je to dobré, je to špatné ?
Kompresor jsem zkoušel v kuchyni, kde je teplo a na podlaze lino, na němž se dá bez úhony sedět. Kompresor po linu radostně bruslil. Částečně i proto, že místo gumové nožky deklarované v návodu, dodal výrobce umělohmotnou. V dílně mám dlaždice, takže nožku bude patrně třeba vyměnit, nebo kompresor uvázat k boudě.
REKLAMA PRODEJCE- Pracovní tlak max.: 8,9 bar
REALITA - Pracovní tlak max.: 8 bar - je to na štítku na kompresoru a při tomto tlaku (podle budíku) vypíná i motor - aspoň že tak !
Ostatní parametry se neliší (aspoň podle štítku), ale neumím je zkontrolovat, resp. mi to nějak nevychází (viz dole).
Vzhledově mi kompresor připadá docela solidně udělaný, jen žebrování válce je takové "ošizené", ale pravděpodobně to stačí. Nikde jsem se nedočetl, jestli by zvládl nepřetržitě běžet, jestli má nějakou tepelnou pojistku a pod.
Po desetiminutovém zaběhnutí s otevřeným výpustním ventilem (podle návodu, aby se vše "proolejovalo"), jsem měřil čas, za jaký se nafoukne vzdušník, který má 24 litrů, z nuly na 8 barů - průměrně to trvá 105 vteřin. Z toho mi vychází množství vzduchu asi 110l/min, štítkový údaj ovšem říká 160l/min. Umíte to někdo vysvětlit? Mě napadlo, jestli to výrobce nezměřil třeba na větším vzdušníku (50l se stejným kompresorem), ale pro menší tlak a teď to píše všude - ale to jen tak plkám, vědomostí nemaje

5-ti dílnou sadu mám též doma:
REKLAMA PRODEJCE - Na obrázku jsou 4 pistole (a příslušenství) a spirálová hadice
REALITA - V krabici jsou 3 pistole, jedna z nich se využívá jednak k rozprašovači, jednak (s jinou hubicí) jako ofukovací pistole a pak i spirálová hadice. Přesto i na krabici je nápis 5-ti dílná sada. Hadice má rychlospojku a nipl a i všechny nástroje mají nipl (vsuvku). Rychlospojka na hadici trochu uchází, a to jak se zasunutým nástrojem (pistolí), tak bez, zatím nevím proč. Proč musí mít RaS vždycky pravdu, to také nevím

Poslední poznatky - po 3 hodinách klesl tlak z 8 na 7,5 baru - je to dobré, je to špatné ?
Kompresor jsem zkoušel v kuchyni, kde je teplo a na podlaze lino, na němž se dá bez úhony sedět. Kompresor po linu radostně bruslil. Částečně i proto, že místo gumové nožky deklarované v návodu, dodal výrobce umělohmotnou. V dílně mám dlaždice, takže nožku bude patrně třeba vyměnit, nebo kompresor uvázat k boudě.
Mini soustruh SC-4
ber to tak, že jsi si vylosoval běžnej standart, kterej uchází a že jsi nebyl ten stej, tisícej nebo kolikátej výherce, kterej má to štěstí a neutíká mu to
a co se týká mě já jsem spíš pesimista na tyhle čínský šmejdy a s pesimismem máš u nich větší šanci
snažím se už to nekupovat, neboť se v podstatě vždycky spálím..
ten tlak ti klesl pouze na kompresoru a nebo na sestavě kompresor, kouzelná hadice a další příslušenství? ono asi vždycky něco uteče.. já tohle nikdy nezkoumal.. pokud to nedofukuje zbytečně několikrát denně tak bych to asi neřešil..

ten tlak ti klesl pouze na kompresoru a nebo na sestavě kompresor, kouzelná hadice a další příslušenství? ono asi vždycky něco uteče.. já tohle nikdy nezkoumal.. pokud to nedofukuje zbytečně několikrát denně tak bych to asi neřešil..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Jo, já si nějak zvlášť nestěžuji, tenhle strojek se mi zdá ještě docela solidní, spíš mi vadí ty reklamní tlachy 
Těch půl baru uteklo čistě z kompresoru, připojené není nic, na výstupu je ovšem rychlospojka, možná udělám bublinovou zkoušku kolem všech šroubení

Těch půl baru uteklo čistě z kompresoru, připojené není nic, na výstupu je ovšem rychlospojka, možná udělám bublinovou zkoušku kolem všech šroubení

Mini soustruh SC-4
Aha, díky !
K "dobrým zvykům" těchto levných produktů patří špatné, zmatené, nebo žádné technické údaje. Zákazník se pak těžko může dožadovat plnění nějakých norem, když žádné nejsou. Příkladem šli vietnamští trhovci a pro velký úspěch je teď napodobují i značkové firmy
Jejich jediná "přidaná hodnota" je, že 90% textu tvoří bezpečnostní a ekologické pokyny pro zákazníky 
K "dobrým zvykům" těchto levných produktů patří špatné, zmatené, nebo žádné technické údaje. Zákazník se pak těžko může dožadovat plnění nějakých norem, když žádné nejsou. Příkladem šli vietnamští trhovci a pro velký úspěch je teď napodobují i značkové firmy

Mini soustruh SC-4
já teď koupil takovej ten redukční ventil s přimazáváním.. dvě baňky v kovovém obalu jedna jako odlučovač oleje s manometrem pro nastavení tlaku druhá jako nádobka pro olej pro mazání s regulačním šroubem pro dávkování oleje.. super z aukra made in germany za 1200,-.tak znělo v inzerátu. cestou z německa se z kovu stal pokovenej plast, a po připojení na vzduch to syčí jako kráva.. po neúspěšné reklamaci, kdy jsem zjistil že to, že to syčí je naprosto normální bodejť by to nesyčelo když je to na vzduch mi prodejce napsal, a že ten plast je skutečně kov
jsem ty dvě "baňky" rozpojil slepil tmelem, a syčení kolem O kroužku štelování mazání jsem eliminoval jejím zašroubováním na minimum,, takže to sice ale nemaže ale syčí asi z 20% jsem to zalepil i kolem šroubu.. teď to nesyčí.... ale sháním novej přimazávací redukční ventil...
že já zase blbec něco koupím na aukru,...

že já zase blbec něco koupím na aukru,...
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jeste lepsim zvykem je doplnit nesplnitelne provozni parametry
to se pak tezko resi reklamace kdyz to clovek pouzival v rozporu...
idealnim prikladem takovych produktu i kdyz z daleko jine branze jsou pojistne smlouvy
to se pak tezko resi reklamace kdyz to clovek pouzival v rozporu...
idealnim prikladem takovych produktu i kdyz z daleko jine branze jsou pojistne smlouvy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)