Zdravím, docela se mi zalíbil FreeCAD na linuxu, ale zatím jsem nenašel CAM který by na linuxu chodil jak má. Zkoušel jsem GnuCAM a PyCAM, ale ani jeden nefungoval jak měl. Hrál jsem si taky s pluginy do sketchupu ale ty taky neodvádí dobrou práci.
Upřednostňuji něco jednoduchého, většinou dělám 2,5D.
CAM pro FreeCad
No ne ze bych chtel nejak tlacit svoje reseni, ale jsem vyvojar tohoto:
http://blendercam.blogspot.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Daji se tam stahnout primo na linuxu rozchoditelne buildy.
Nerikam ze je to uzasne, ale ja to vyvinul hlavne protoze mi ty ostatni open-source nefungovaly na to co jsem potreboval. Delam vetsinou do dreva. Podivej se do galerie co se s tim da delat.
http://blendercam.blogspot.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Daji se tam stahnout primo na linuxu rozchoditelne buildy.
Nerikam ze je to uzasne, ale ja to vyvinul hlavne protoze mi ty ostatni open-source nefungovaly na to co jsem potreboval. Delam vetsinou do dreva. Podivej se do galerie co se s tim da delat.
Díval jsem se na videa a vypadá to celkem dobře. Bude si to rozumět s FreeCADem?
Ahoj to nevim, freecad jsem moc netestoval.
pokud budes exportovat a nepujde vylozene o 3d povrch, exportuj to jako krivky - .svg nebo .dxf nebo neco - s krivkami to pracuje pro 2.5d ucely dobre (kontury, kapsy)
Jinak 3d do .stl to chce urcite rozliseni polygonu, jde o to jakou potrebujes presnost, nevim jak toto ma freecad poresene...
pokud budes exportovat a nepujde vylozene o 3d povrch, exportuj to jako krivky - .svg nebo .dxf nebo neco - s krivkami to pracuje pro 2.5d ucely dobre (kontury, kapsy)
Jinak 3d do .stl to chce urcite rozliseni polygonu, jde o to jakou potrebujes presnost, nevim jak toto ma freecad poresene...
Zkusil jsem dvakrát. Ani jednou nešel spustit. Zkoušel jsem Win verzi, ta se sice spustí ale ve vBoxu je nepoužitelná (překreslování).
Zrovna jsem ho zkoušel nainstalovat v práci. Výsledkem je:
Zrovna jsem ho zkoušel nainstalovat v práci. Výsledkem je:
Kód: Vybrat vše
heekscad: error while loading shared libraries: libTKVRML.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory