Dobrý den,
nejsem strojař. Potřebuji do hliníkového plechu 5 mm chytnout pár M3 šroubů. Vrchní strana plechu musí zůstat nenarušená, takže potřebuji závity vyřezat do slepých otvorů cca 4 mm hlubokých. Můžete prosím doporučit typ závitníku, který koupit (ideálně odkaz do nějakého eshopu), aby byl vyřezaný závit dostatečně dlouhý. Nepotřebuji nic drahého, je to jednorázovka.
Díky
Závitník do slepé díry
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tzv. závitník do slepé díry je strojní závitník který má drážky pro špony v pravotočivé šroubovici, jinak se od normálního závitníku neliší (a to ani délkou náběhu, která bývá 3 až 4 zuby). Pro takhle mělkou díru je to při kusovce úplně jedno, jaký se použije. Řešil bych to ručním vyříznutím závitu jakýmkoliv závitníkem a pak doříznutí závitníkem s částečně ubroušenou špičkou, zase jakýmkoliv typem. Důležité je tu špičku obrousit tak, aby tam zbyly jen celé "zoubky".
Aleš Procháska
akorád to trošku nespadá do jeho rozpočtu na kusovku..robokop píše:nebo se tyhle zavity dobre frezuji frezami datron
udela to diru a hned i zavit nebo i postupne
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no ten nastroj stoji sice dost ale zavitniky uz taky nejsou zrovna za stovku
a hadam ze par lidi tady by ten nastroj dokonce mohli mit takze asi tak
minimalne vim o trech
minimalne vim o trech
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
když koupí ruční sadový tak jsou asi za 55kč, nedávno jsem je kupoval M3 4 5 6 a dohromady 240,- nicméně to je jedno.. kolik stojí ta fréza 1500??robokop píše:no ten nastroj stoji sice dost ale zavitniky uz taky nejsou zrovna za stovku
minimalne vim o trech
to už dělaj frézy na závity i na M3ku? ještě nedávno jsem hledal a pod M5 jsem nenašel..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já je kupuju za 3,500 až 12,000 podle velikosti. Za kus, ne za bednuRaS píše:kolik stojí ta fréza 1500?? to už dělaj frézy na závity i na M3ku? ještě nedávno jsem hledal a pod M5 jsem nenašel..

Aleš Procháska