Sieg SX2L-různé
no to se bude odvíjet od délky nože vté hlavě, obráběného materiálu, přídavku materiálu a tuhosti stroje. Obráběli jsme litinu 0.4 mm na plochu, díra 28J6 2800 ot a 240 mm/min posuv, ale to by ti asi mašinka vyletěla dveřma na dvůr. Zkusil bych tak 300 ot/min 20mm/min posuv a asi ty 0.3 mm na plochu při obrábění na čisto. Pokud to bude drnčet spíš sniž otáčky než posuv.
Díky za nástřel. Zkoušel jsem tak 500-600. To ještě jakž takž šlo. Nad 600 už byly takové vibrace, že jsem čekal co kde z frézky odletí. Zkusím ty nižší otáčky. Na netu jsem našel takové jednoduché protizávaží na vyvážení. Zkusím něco podobného dobastlit a uvidím,jestli se to sklidní.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Problém bývá ve vůli v Z-ku. Ikdyž jedeš jemným posuvem, tak je to stále pohyb přes ozubený hřeben. Jedna z možností je vypodložit hřeben, jako to dělal Potraviny a nebo aspoň přitáhnout Z-ko, aby šlo ztuha. Zlepšení by nastalo, až bys vyměnil hřeben za šroub. Nemusí být zrovna kuličkáč ale aspoň trapez.(tedy pokud do budoucna neuvažuješ o motorech).
Ta vůle ve hřebeni je asi velká. Zatím to mám vyřešené tím přitažením rybin.To ovládací kolečko pro Z-ko jde dost ztuha. Vyměnil jsem ho za kliku a teď když vyvrtávám tak točím ,jak na flašinetu. Ale ta velká páka je mnohem lepší. Akorát se mně nelíbí ta vůle v tom ovládacím kolečku. Abych zabral ,musím zatočit jednou dokola. Ten dvojitý převod se mně zdá být nešťastný. Pokud to konkrétně někdo řešil, zkuste poradit. Ten trapézový šroub je dobrý nápad, ale na mně dost velký zásah
.

Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Sice to tady pročítám o použití KM, ale vůbec z toho nejsem chytrý. Napadlo mně použít na posuv stolku osa x nějaký KM. Nechtěl bych zatím zasahovat do mechaniky stolu, tudíž bych tam chtěl zachovat trapézák. Určitě nebudu používat žádný obslužný sw s PC. Teď tam používám posuv z akuvrtačky, je to velký krok kupředu,ale popravdě není to ještě ono. Pokud chci třeba vrtat otvory v nějakých vzdálenostech od sebe, musím se trefovat podle odměřování,tzn ručně kličkou dotahovat sem-tam na potřebnou hodnotu. Je reálná možnost toto vyřešit pomocí KM+ nějaký ručně ovládaný driver? Poradíte? Díky.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
když už tam nacpeš motory s drivery proč k tomu už rovnou nepřidáš celej systém třeba linuxcnc, asi to půjde i tak jak říkáš ale musel bys najít nějakej obslužnej panel k tomu a to mě připadá jednodušší už tam nacpat rovnou normální program s PC.. kdysi tady někdo měl takovej ovládací panýlek, kde se dala nastavovat rychlost jedné z os, ale panel s klávesnící a softem kde by jsi si dával přímo souřadnice to netuším..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
hotova reseni k tomuhle jsou natolik draha a vlastni laborovani natolik zdlouhave ze se nejaka mezi cesta moc nevyplati
tj. budto klasika nebo cnc, nic mezi
tj. budto klasika nebo cnc, nic mezi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
zrovna řeším, že bych si pořídil brusku na plocho, jeden známej vyhazuje použitelnou bez hydrauliky, jsou firmy že tam místo hydrauliky nacpou serva a kuličkáče a říděj to takovým speciálním jednoduchým ovládacím panelem pro brusky, nastavíš jen délku a šířku obrobku a boční úběr pomocí několika tlačítek s nějakým nastavitelným inkrementem strašně jednoduché nicméně cena toho panelu 150
, když napíšeš jednoduchej program v G kodu s proměnejma tak to umí to samé ( s tím že si můžeš nastavit uplně jakoukoliv hodnotu (zbytečnost)) a můžeš si ovládat to samé zadáním tří čísel uplně stejně a ještě samozřejmě mnohem víc.. takže i takhle jednoduchej panýlek na brusku se dá nahradit linuxcnc v podstatě zadarmo.. kdyby za ten panel chtěli 20 tak řeknu dobrá proč ne, ale 150 za takovou kravinu?

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Vy to berete moc profesionálně
,protože jsem to špatně popsal
. Nepředstavuji si, že bych nastavil souřadnice a stolek tam sám dojel. Spíše jsem myslel nahrubo popojet třeba potenciometrem,nebo tlačítkem a pak dokrokovat tlačítkem na hodnotu podle DRO. To právě u té akuvrtačky nejde. Nedocílím s ní tak malý krok. Netočí se a najednou skok.
Ještě musím upozornit,že nehoním při mém šolíchání na frézce žádné setinky
.

Ještě musím upozornit,že nehoním při mém šolíchání na frézce žádné setinky

Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc