4 ose obrabanie v RhinoCAM pre Mach3

CAM software
Odpovědět
skywalker86

10. 6. 2013, 10:18

Zdravim,

prave skusam v RhinoCAM 4ose obrabanie a generuje mi to nejaky divny kod. Velmi sa nevyznam do toho ale na prvy pohlad je to zvlastne. V prilohe je kod a obrazok ako to vyzera v Rhine. Divne je ze sa menia suradnice Y, podla mna by mali byt na nule. Skuste mi niekto poradit prosim :)
4axis test.JPG
Přílohy
4th Axis Engraving test.nc
(14.25 KiB) Staženo 277 x
Thomeeque

10. 6. 2013, 10:39

No jo, jezdí ti tam tak nějak všechno, XYZ objíždí tu elipsu jako by tam nějaký áčko ani nebylo, asi si budeš muset zkouknout pár tutoriálů nebo nedejbože přečíst návod..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Kvako1
Sponzor fora

10. 6. 2013, 12:22

bylo by spíš lepší sem hodit ten model z rhyna včetně drah pro cam.ať se na to mužeme kouknout :wink:
jinak v navodu je to pěkně popsane. je potřeba jit krok za krokem a skoušet co co děla..
skywalker86

10. 6. 2013, 12:59

navod som pozeral...ale to 4ose obrabanie sa priznam ze nie tak do hlbky...snazil som sa najst nejake zmeny v nastaveniach ale nepodarilo sa mi... prikladam subor. skusim si najst troska casu na nastudovanie.
Kazdopadne privitam reakciu na ten subor. Dakujem :)
Přílohy
4axis test.zip
(28.58 KiB) Staženo 240 x
Kvako1
Sponzor fora

12. 6. 2013, 4:48

tak mě to ani neotevře, maš nějakou novější verzi rhyna...
MišoS

14. 6. 2013, 12:41

skywalker86 píše:Zdravim,

prave skusam v RhinoCAM 4ose obrabanie a generuje mi to nejaky divny kod. Velmi sa nevyznam do toho ale na prvy pohlad je to zvlastne. V prilohe je kod a obrazok ako to vyzera v Rhine. Divne je ze sa menia suradnice Y, podla mna by mali byt na nule. Skuste mi niekto poradit prosim :)
4axis test.JPG
Asi som v podobnej situácii, a viackrát som do fy. Dimensio p. Slaninovi posielal maily v znení asi:

"Dobrý deň pán Slanina,
Možno si na mňa ešte pamätáte, je tomu cca 3 roky čo sa Vás pravidelne dotazujem na prisľúbený preklad učebnice (nie skrátenú zverejnenú príručku) CAM-2. Po mojom dotazovaní som dostal zakaždým odpoveď v zmysle "ešte počkajte, bude"... Teraz mi pán P----ík oznámil, že vlastne NEBUDE! Prichádza vraj nová verzia a pracujeme na nej. Tak sa Vás chcem spýtať, či ak by zákazník zakúpil novú verziu, či aj tu sa toto zopakuje. Neberte tieto slová ako útok na Vás, som z toho proste neskutočne sklamaný. Mám cez 50 a angličtinu sa asi už učiť nebudem. Proste som Vám veril. P. Pí----k píše, že preklad je nezaplatená práca. Verím, že ako CD by si ho zakúpil nejeden Váš zákazník, a predovšetkým ja osobne. Mal som v pláne prikúpiť si aspoň 4-osý doplnok, ale teraz som v slepej uličke. Ešte mi ostáva prosba, či by ste mi neposlali preklad hoc aj nekompletný, a tiež Angl. originál. Možno by mi s originálom niekto pomohol.
Vďaka, M. S."
Toto píšem v istých obmenách 4 roky :!:
P.S.
Bohužiaľ, školenie špeciálne na CAM sa nerobí. Tak kto ste so mnou v podobnom, pridajte sa - slanina@dimensio.cz
Teda, kto máte o učebnicu záujem.
Odpovědět

Zpět na „CAM“