Frézy HPTec a dural/nerez

Odpovědět
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2013, 9:10

Zdravím
Chtěl bych se zaptat ostřílených mazáků jakou frézu by doporučily na frézování loga do plechu tl.3mm. Materiál dural, nerez zkusím později ale moc tomu šancí nedávám (už s ohledem na mašinku).
Nejmenší otvor v logu je 2mm, ale s ohledem na rádius a vzhled textu bych radši chtěl 1mm frézu (místo třeba 1,5mm) pokud to není utopie.
Rychlost posuvu může být pomalá, otáčky do 15.000, chlazení není problém

Frézku bych chtěl brát z http://www.cncshop.cz/frezy_c jelikož tam budu objednávat drivery M542.
Nejedná se o velkovýrobu a radši zlomím na testech frézu za 100,- než za 800,- spíše zda jsou tyto frézy vůbec pro takovou práci použitelné.

Případně bych uvítal naznačit vhodné provozní parametry.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2013, 9:20

Ostřílený mazák teprve snad jednou časem budu, tak to ber s rezervou. Frézoval bych to nějakou silnější frézou a tou jedničkou jen dojel kouty, případně celé kontury. Ty frézy co tam mají mi na to nepřipadají moc vhodné, spíš bych našel nějakou krátkou, aby moc nevibrovala. Volil bych dvoubřité.

Zrovna nedávno jsem měl frézovat nápis do nerezového plechu a tak moc se mi do toho nechtělo, že jsem to radši nechal vygravírovat laserem. Stálo to pár korun a je to hezčí než co bych kdy vykotlal do nerezi sám.

EDIT: to mi nedošlo - to chceš profrézovat skrz?
Aleš Procháska
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2013, 9:37

Jo frézovat budu durchum durch.
Projet to třeba dvakrát - prvně dvojkou a pak jedničkou je dobrý nápad, bude to asi i rychlejší.

Zkoušeli jsme to laserem i vodou a oboje není úplně ideální, nejspíše jsme nenašli výrobce co by si s tím nějak moc hrál nebo tyto technologie nejsou zrovna moc vhodné na detail.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“