Zdravím pánové, potřebuji postavit CNC frézku s 5ti osama.
rozmer stolu a zaroven posuv X okolo 1000mm, Y 600mm, Z 500mm
frezovat budu prevazne hlinik a umele drevo. Chtel bych aby to zvladlo i ocel a nerez
samozrejme v rozumnem rozsahu... Mám na to částku 500.000,-Kč +-
díky za odpovědi
Tom
koupim za 500.000,-Kč 5ti osku STAVBA
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
V jaký přesnosti si to představuješ? Jakej výkon na vřeteni? Jakej upínací systém? Jaký máš požadavky na rychlost? Má to mít chlazení? Má to mít odsávání? Rozpočet je s DPH, bez něj, s dokladem, bez? Požaduješ výměnu nástrojů?
Zadání je pro stroj téhle velikosti a nároků na zpracovávané materiály totiž příliš strohé....
Zadání je pro stroj téhle velikosti a nároků na zpracovávané materiály totiž příliš strohé....
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že se to nepovede. Mám známého, co postavil (s pomocí profíků) už pár CNC frézek na modelařinu, poslední už byla 5-oska. Půl milionu to spolklo spolehlivě, ale chroupe to plasty, maximálně hliník. Odnesl jsem si z toho dojem, že kritické jsou právě ty 2 osy navíc, které jsou rotační. Cenově přijatelné převodovky mají vůli, a bezvůlové jsou strašnej ranec.
Dále si myslím, že profi firma, která by takový stroj uměla postavit, se tím za (s prominutím mizerného) půl milionu nebude vůbec zabývat, a bastlíři, pro které by ta částka byla zajímavá, se dělí na 2 skupiny:
1) Ti, co by si na tom vylámali zuby
2) Ti co to zvládnou, ale právě proto, že jsou dobří, tak mají spoustu jiné práce, a Tvůj stroj by tak stavěli po večerech 5 let.
Dále si myslím, že profi firma, která by takový stroj uměla postavit, se tím za (s prominutím mizerného) půl milionu nebude vůbec zabývat, a bastlíři, pro které by ta částka byla zajímavá, se dělí na 2 skupiny:
1) Ti, co by si na tom vylámali zuby
2) Ti co to zvládnou, ale právě proto, že jsou dobří, tak mají spoustu jiné práce, a Tvůj stroj by tak stavěli po večerech 5 let.
Petr Spáčil
Stačí se podívat po reálných cenách
Klasická stará, ale funkční CNC fréza se pohybuje kolem 500.000,- viz http://stroje.bazos.cz/inzerat/25183029 ... M-1200.php
5 osé stroje velmi rychle např. zde http://www.ebay.com/itm/5-axis-Centroid ... 1246624733
Stavba na zakázku je vždy dražší než standartní produkt takže buď se sleví z parametrů a nebo přitlačí na ceně
Pokud to má umět ocel a nedej bože nerez s dobrým výkonem a kvalitě nebavíme se už o stavbě na koleně.
Navíc když je výroba závislá na "amatérském" stroji který jsem si nestavěl a tudíž si jej neumím spravit zavání to průšvihem. (a nejen pro majitele)
Jinak souhlas s Krutorem
Možná bude lepší spočítat si zda mi výrobek nevidělá na pořádnou starší mašinu a nebo není lepší kooperace.
Klasická stará, ale funkční CNC fréza se pohybuje kolem 500.000,- viz http://stroje.bazos.cz/inzerat/25183029 ... M-1200.php
5 osé stroje velmi rychle např. zde http://www.ebay.com/itm/5-axis-Centroid ... 1246624733
Stavba na zakázku je vždy dražší než standartní produkt takže buď se sleví z parametrů a nebo přitlačí na ceně
Pokud to má umět ocel a nedej bože nerez s dobrým výkonem a kvalitě nebavíme se už o stavbě na koleně.
Navíc když je výroba závislá na "amatérském" stroji který jsem si nestavěl a tudíž si jej neumím spravit zavání to průšvihem. (a nejen pro majitele)
Jinak souhlas s Krutorem
Možná bude lepší spočítat si zda mi výrobek nevidělá na pořádnou starší mašinu a nebo není lepší kooperace.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Skoro bych volil variantu zkusit sehnat rozumnou 3 osku do 250 tis což by se mělo dát a ktomu si koupit profi 4a5 osu za 200-300 tis plus nějaký systém co to umí a možná to bude k něčemu.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Nejsi kapku z lacinýho kraje...lubos píše:Skoro bych volil variantu zkusit sehnat rozumnou 3 osku do 250 tis což by se mělo dát a ktomu si koupit profi 4a5 osu za 200-300 tis plus nějaký systém co to umí a možná to bude k něčemu.
Já tu mojí třeba koupil za pěkné peníze a i s komplet výměnou systému a nakonec asi i šroubama to nebude ani těch 250 tis
kdo si počká ten se dočká, kdo nemá čas musí mít peníze. Obecně si myslím že starších strojů bude víc a víc.
kdo si počká ten se dočká, kdo nemá čas musí mít peníze. Obecně si myslím že starších strojů bude víc a víc.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
Kolik vlastně ta Tvoje obluda jezdí?lubos píše:Já tu mojí třeba koupil za pěkné peníze a i s komplet výměnou systému a nakonec asi i šroubama to nebude ani těch 250 tis![]()
Nicméně ta Tvoje mašinka je cenově vyjímka .... moc mašin týhle velikosti jsem v podobným cenovým levelu za posledních několik roků co to zevrubně sleduju neviděl.