Renovace alu ráfků

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
metju

1. 7. 2013, 4:14

Vzhledem k tomu že soustruh je mi hodně vzdálený zeptám se, je teoreticky možné vzít ráfek (17") na soustruh a zbrousit čelní plochu o nějaký ten milimetr ? Jde mi o renovaci kol, bohužel čelní plocha je právě opracovaná na soustruhu z výroby a rád bych zachoval jejich vzhled...

Takhle by mělo kolo vypadat jako nové... Hádám že při výrobě se celé kolo stříkne do antracitu a pak se seřízne přední část, jsou tam stopy po obráběcím noži. Zkoušel jsem na internetu najít nějakou firmu v Praze nebo Čechách, bohužel neúspěšně. Tak jestli někdo nemá nějaký tip, díky moc
cassiopeia.jpg
A tady je video jak asi renovace probíhá v praxi...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... u-iCWDc7VI" onclick="window.open(this.href);return false;
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2013, 4:31

udělal bych to naopak
kolo odlakoval, deoxidoval, naeloxoval - hedvábný elox, odmaskoval čisté plochy, nalakoval antracitem

Je to sice taky náročný proces ale když si člověk firmy oběhá a domluví se, dá se to. výhoda je že se žádný materiál neubírá a to je u "elektronů" důležité. Již jsem jich pár s vylomeným středem viděl
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“