Magiho výzkumný ústav
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
V tom mém bylo R407c, ale sběrač je úplně prázdný takže tam není vlastně skoro nic.
Prý na tomto stroji docházelo k únikům chladiva a každý rok se cca 4kg musely doplnit.
Nicméně místo úniku už jsme asi našli na výparníku v pájeném spoji.
Prý na tomto stroji docházelo k únikům chladiva a každý rok se cca 4kg musely doplnit.
Nicméně místo úniku už jsme asi našli na výparníku v pájeném spoji.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
POZOR !!! zasílatel fiktivních faktur
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=64&t=11423" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=64&t=11423" onclick="window.open(this.href);return false;
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jak mám všemocnému nadvedoucímu pracovníkovi vysvětlit, že pára nemůže jít obyčejnámi vodařskými trubkami z PPR?
Z vlastní zkušenosti vím, že při průchodu páry (vlivem např. závady) se z nich stávají nejprve superohebné hadice a vzápětí se roztrhají na sračku.
To zase budou 2 dny v prdeli, vyházenejch peněz a celé to skončí v kontejneru

Z vlastní zkušenosti vím, že při průchodu páry (vlivem např. závady) se z nich stávají nejprve superohebné hadice a vzápětí se roztrhají na sračku.
To zase budou 2 dny v prdeli, vyházenejch peněz a celé to skončí v kontejneru

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Už slyším odpověď: "Všichni kdo dělají normy jsou blbci, pára půjde do volna, nemůže to nic udělat, trubkám se nic nestane."
Ono se fakt nikomu nic nestane protože pára je půlbarová, ale je mě líto zmařené práce a materiálu.
Nikdy mě nevadilo dělat na něčem užitečném, ale tohle je jen opět další ústřel. Jsem z toho skutečně znechucenej.
Ono se fakt nikomu nic nestane protože pára je půlbarová, ale je mě líto zmařené práce a materiálu.
Nikdy mě nevadilo dělat na něčem užitečném, ale tohle je jen opět další ústřel. Jsem z toho skutečně znechucenej.
Má taky jedenmagi píše:Už slyším odpověď: "Všichni kdo dělají normy jsou blbci, pára půjde do volna, nemůže to nic udělat, trubkám se nic nestane."

Nejmenovaný odborník nakonstruoval hydraulický potrubí z trubky ze švem plech 0,35mm a to prosím na 400bar. Po žádosti o vysvětlení bylo sděleno že tlak jde přece dopředu a pevné musí být jen koleno kde musí zatočit

Jo a dovedl rozpoznat materiál (např. 15260 / 14220 / 11573) podle toho jak zvoní když na surový ingot na dvoře "zazvonil". Dokonce když mu chybělo barevné značení na tyči poklepal, zjistil že je to 15260 a nechal z toho vyrobit co bylo zadáno. V kalírně se pak nestačili divit.
Trochu mě mrzí že jsem se s ním nesetkal osobně, znám to jen z vyprávění protože se ve firmě dlouho nezdržel.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Tady můžeš jen konstatovat, že všechno se dá vysvětlit, ale ne všem...magi píše:Už slyším odpověď: "Všichni kdo dělají normy jsou blbci, pára půjde do volna, nemůže to nic udělat, trubkám se nic nestane."
Já ten pocit marnosti znám taky důvěrně. Ale zase si pak vychutnávám, že jsem měl pravdu. Někdy ten pocit stojí i za to utrpení (více duševní, než fyzické).
Pak si dobře všimni, jak chce dotyčný najít někoho, kdo to nařídil takhle blbě, ale on to vlastně chtěl úplně jinak. No, blba nepředěláš. Na to má opravdu málokdo.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak na to se taky teším, jak si ho vychutnám až bude okolo nádrže změť plastového čehosi a bude se to řezat a házet do odpadu.Josef píše:Tady můžeš jen konstatovat, že všechno se dá vysvětlit, ale ne všem...magi píše:Už slyším odpověď: "Všichni kdo dělají normy jsou blbci, pára půjde do volna, nemůže to nic udělat, trubkám se nic nestane."
Já ten pocit marnosti znám taky důvěrně. Ale zase si pak vychutnávám, že jsem měl pravdu. Někdy ten pocit stojí i za to utrpení (více duševní, než fyzické).
Pak si dobře všimni, jak chce dotyčný najít někoho, kdo to nařídil takhle blbě, ale on to vlastně chtěl úplně jinak. No, blba nepředěláš. Na to má opravdu málokdo.
To že se třeba nic nestane není argument. Dle nařízení vlády (zákona) je každý povinen na jakýkoliv projekt nebo činost vypracovat analýzu rizik. Ta musí jednoznačně definovat zařízení od montáže, přes provoz, možné závady, servis a demontáž. Ve všech bodech musí být zařízení konstruováno s ohledem na možná rizika a pokud není možné riziko odstranit musí se učinit protiopatření (např. kryt na univerzálku, těžko odstraníte riziko u soustuhu tím že ji demontujete).magi píše:Už slyším odpověď: "Všichni kdo dělají normy jsou blbci, pára půjde do volna, nemůže to nic udělat, trubkám se nic nestane."
Jediná možnost kdy se dá něčemu vyhnout je ekonomické hledisko což znamená že zvýšení bezpečnosti je tak nákladné že by nebylo možné zařízení vůbec vyrobit (prodat), ale musí to být popsáno a vysvětleno.
Pochybuji že zde je vůbec možnost něco rozumě vysvětlit.
A nerezpektování zákona je trestné a odpovědnost nenese jednatel (jak často bývá) nýbrž projektant neboť jednatel nemůže být technicky schopen zhodnotit správnost projektu. Takže až ta pára přece jen někomu ublíží je jasné kdo půjde do kouta.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
magi: tu tvou páru by to vydržet mohlo, ne? Tady je graf životnosti pro PPR. Bude to ohebná hadice, ale neukápne to 

Já jsem si teď dělal hadici na páru a když si vzpomenu na cenu speciální hadice a koncovek určených pro páru, tak docela chápu, že to někdo chce řešit jinak ......... no, ale páry se bojím, tak jsem to udělal jak to má být a ty kačky jsem do toho vrazil.

Já jsem si teď dělal hadici na páru a když si vzpomenu na cenu speciální hadice a koncovek určených pro páru, tak docela chápu, že to někdo chce řešit jinak ......... no, ale páry se bojím, tak jsem to udělal jak to má být a ty kačky jsem do toho vrazil.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To bys vymejšlel rovnák na vohejbák, podstatné je že dotyčný vedoucí pracovník je technický nedovzdělanec s nápady jako by kouřil opravdu slušnej materiál a bohužel je dosazen majiteli, čili nelze ho snadno odstranit z řetězce. Takových hovadin už vymyslel povícero, např zásobní nádrž na tuk o objemu 100 kubíků postavit na nespevněný břeh řeky. Jak dělal Magi toho topného hada už tu bylo, já jen dodám že se těším jak z toho zásobníku (neizolovaného) budou v zimě ten lůj vysekávat motykou 

Per aspera ad astra
Tomu se říká oddanost své práci

- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Protože podobnou fotku nevidím poprvý tak z toho dedukuju že jsou v práci celý den, ale ten moderní kapitalista pochopil že 14 hodin v kuse neumí dělat nikdo, takže z toho vyplývá že to je polední pauza 

Per aspera ad astra