HSMworks, jaký způsob obrobení zvolit?

CAM software
marek
Kontaktovat uživatele:

5. 7. 2013, 12:44

Jako autor vlákna nemám samozřejmě nic proti, název vlákna je proto odpovídající a rád se přiučím z jiných prací.. :wink:
S pozdravem Marek
marek
Kontaktovat uživatele:

5. 7. 2013, 2:32

maca píše:Super, tak jednomu jsme pomohli a tak sem také něco přidám. Zrovna dělám elektrodu na elektroerozivní obrábění, což znamená pro jiskření do kaleného materiálu.

Musím jen říci, že programuji jen malou chviličku, tak nemám tolik zkušeností, jako jiní pardálové tady. :-)

Mrkněte na model: líbilo by se Vám to takto naprogramované nebo by jste to udělali jinak?
Elektroda se frézuje s offsetem -0,2 mm.

Na obrázku je zbytkové frézování, které jsem navrhl rovnoměrnou metodou, zkoušel jsem i tužkovým obráběním, ale nebylo to tolik ono.

Nebráním se jiným nápadům. Díky.

Model je frézovaný v sestavě, pro otevření drah je potřeba otevřít sestavu !!
Ke stažení i tady: http://uloz.to/x2ug9DKs/2394-e2801-zip" onclick="window.open(this.href);return false;

PS: tohle vlákno bychom mohli nechané otevřené a občas něco vyzkoušet :-)

Ahoj. Máca
Tý jo, statistika ukazuje dobu obrábění přes 14h. Docela mazec..
S pozdravem Marek
maca

5. 7. 2013, 3:12

Už jsem to stáhl na 4 hodiny :-) Na malé frézy jsem použil zrychlovací přídavnou hlavu, která točí až 40 tis otáček. Jinak stroj na vřeteni běží do 8000 otáček, takže to pak jde pomalu
a hloubku Ap třeba u frézy 1 kulová také nejde dát nějak převratně, kvůli povrchu. Kolegové dávají na finiš tyto hodnoty:
u 1K - ap 0,02-0,03
Já teda dávám o něco větší krok, ale i tak čas přibývá.

Máca
marek
Kontaktovat uživatele:

5. 7. 2013, 3:28

Tak to je pak jiná, 4h už vypadají líp. Pak třeba připíchni fotku hotového obrobku..
S pozdravem Marek
Odpovědět

Zpět na „CAM“