Dráhy v CAM/G kód na zakázku

CAM software
Odpovědět
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

10. 7. 2013, 1:23

Ahojte, chcel by som sa informovat, ci je tu niekto, co vie z dodaneho modelu (SolidWorks) ochotny za odmenu vyrobit NC kod pre Armote. Neviem, ako je to z licenciou pri CAD-och, ci je mozne robit aj na iny ako vlastny stroj...
Predstavujem si to priblizne tak, ze dodam model, typy frez, ktore mam, info o masine, cez email sa doladia drobne nejasnosti ohladom problematickych veci a dostanem nc kod...
Ide o to, ze mam len Vectric Aspire, a v tom sa to moc (teda vobec) neda spravit k mojej spokojnosti. A kedze sa jedna o max. 2 modely za rok, nechce sa mi zhanat a ucit sa nejaky "dospely" CAM. Uz s ucenia sa SW som dost nervny, teraz som k tomu nainstaloval free HSMXpress, a tu to pre mna skoncilo:) Som natolko sebakriticky, ze mi je jasne, ze tento level nedam... ;)
Takze ak by sa niekomu uz nechcelo lezat pri vode, nech sa ozve sem do vlakna... Zatial dik, Patrik

model:
Puzdro.zip
(565.32 KiB) Staženo 284 x
P.S.: Ak bude treba iný formát, dajte vedieť...
Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 10. 7. 2013, 7:58, celkem upraveno 1 x.
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
Doghi

10. 7. 2013, 3:41

Určitě by se s tímto dalo něco udělat. Co se týká licence na CAM, tak není nijak vázaná na stroj.
Jen mne trochu zaujal ten tvar. Ať nad tím přemýšlím jak chci, tak tam jsou místa, které si nedokážu představit, jak obrobit ani na 5ti osce. (myslím ty ostré rohy na obvodu.
Jak jsem se díval na ten Armote, tak tam se jedná o klasické ISO, což zvládne každý CAM.
SolidWorks 2014 + HSMWorks (Last development version)
Neznám slovo NEJDE. Buď to neumím nebo se mi nechce :D
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

10. 7. 2013, 4:57

No áno, to sú práve tie veci na konzultáciu emailom... :)

Viem, že tam bude radius, prikladám obrázok, kde je to naznačené:
puzdro.jpg
pričom by som bol rád, aby R1 = 1mm (takú frézu mám) a R2 bude tak, ako to vyjde s frézou d=2 (neviem to vyrátať). Tá diera zboku sa zanedbáva.
Prípadne ešte by som postol tvar polotovaru s naznačenými úpinkami, resp. systémom upnutia. P.
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
Odpovědět

Zpět na „CAM“