Hlinik posté
ja od nich beru tenhle
http://www.oleje.cz/p/trisol-opticut-su ... vany--2219" onclick="window.open(this.href);return false;
je perfektní, a hlavně nekazí se.
nektere emulze se kazí jak stojí dýl než cca 14 dní. mam odskoušeno
jestli jsi to ještě neobjednal tak skus tenhle
http://www.oleje.cz/p/trisol-opticut-su ... vany--2219" onclick="window.open(this.href);return false;
tak musim napsat jeste jeden post ohledne emulgacniho oleje
ted jsem delal s 1/8" frezou z toho blata z prvniho postu.
jsem naprosto nadseny.
freza ma uplne jiny tissi zvuk (chybi vyssi tony), obrobek ma mnohem lepsi povrch (je to luxusne hladky).
dohaje s lihem.
jsem naprosto nadseny.
freza ma uplne jiny tissi zvuk (chybi vyssi tony), obrobek ma mnohem lepsi povrch (je to luxusne hladky).
dohaje s lihem.
no vidíš.. ale stejně se tady najde parta lidí co budou každýmu doporučovat chlazení lihem.. 
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Emulze se ti nebude kazit, pokud budeš udržovat správné pH a nesmíš mít zakrytou hladinu olejem. Pokud "dýchá", tak může i 2 měsíce státKvako1 píše:ja od nich beru tenhle
SolidWorks 2014 + HSMWorks (Last development version)
Neznám slovo NEJDE. Buď to neumím nebo se mi nechce
jasně ale tenhle co jsem bral a už tam není, prí mohl stat i 6měsícu..a šla do něj použít obyč voda. jinak ja jej tam mam rok a jenom občas doleju cca 2 litry a vpohodě...navic nežere hadice a těsnění.. neobsahoval kyseliny..atdDoghi píše:Emulze se ti nebude kazit, pokud budeš udržovat správné pH a nesmíš mít zakrytou hladinu olejem. Pokud "dýchá", tak může i 2 měsíce státKvako1 píše:ja od nich beru tenhle
jinak někdo tady psal v jinem vlákně že mu ty obyč emulze už po měsici smrdí jak bolava noha... ja dam radši o kilčo navíc a mam klid...
jinak jak se udržuje PH emulze ? něco se do toho leje? ph měřák doma někde mám
koupil jsi dva druhy ? ja budu muset taky sehnat nějakou nahradu za ten trisol. který se ti jeví lepší ?oscar píše:tak musim napsat jeste jeden post ohledne emulgacniho oleje
jsem naprosto nadseny.
dohaje s lihem.
Většina emulzí by měla mít pH kolem 7-8. Buď jsou drahé příměsi k regulaci pH nebo stačí obyčejný hydroxid sodný, který stojí pár korun. Jen to člověk nesmí přehnat, ať z toho není žíravina.
Používám AVANTIN od BECHEMu a jsem s tím nadmíru spokojen jak na obrábění Al, tak i na superduplexy.
Pamatuju ještě na BOREL, ten opravdu po týdnu smrděl jak bolavá noha, ale naštěstí dnes už takové svinstva snad ani neprodávají
Používám AVANTIN od BECHEMu a jsem s tím nadmíru spokojen jak na obrábění Al, tak i na superduplexy.
Pamatuju ještě na BOREL, ten opravdu po týdnu smrděl jak bolavá noha, ale naštěstí dnes už takové svinstva snad ani neprodávají
SolidWorks 2014 + HSMWorks (Last development version)
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Třeba jáRaS píše:no vidíš.. ale stejně se tady najde parta lidí co budou každýmu doporučovat chlazení lihem..
Aleš Procháska
dobře, ale na frézování bloku hliníku a vytváření haldy špon?
já jsem líh taky zkoušel, a prostě si nedokážu představit u toho stát, smrdí to a bolí z toho hlava..
já jsem líh taky zkoušel, a prostě si nedokážu představit u toho stát, smrdí to a bolí z toho hlava..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu