Dobry den,
uz nejaky rok mam cnc StepFour.at tip Basic 1000. Najcastejsie som rezal MDF a nejake plasty. Ale teraz potrebujem obrabat hlinik a dural a na ten je tuhost tejto masinky nepostacujuca. Chcel by som sa spytat ci by sa nasiel niekto kto by bol ochotny tento stroj upgradnut. Na osi x su 20mm nepodoprete tyce a na osi z,y myslim 16ky. ak je mozne vymenit tyce za podoprete alebo linear a bol by niekto ochotny prosim dajte mi vediet na mail alebo telefonicky. fukeless@gmail.com , 00421905858588.
Som z Bratislavy ale nemam problem cnc priviest kdekolvek na SK alebo do ciech. pripadne mi spravte pribliznu cenovu ponuku. Vopred za ochotu a pomoc dakujem.
Marek
Da sa vystuzit CNC step four ?
Ahoj
asi by to šlo ale bohužel by to znamenalo v podstatě udělat celou novou mechaniku. Z té původní by jsi asi nepoužil vůbec nic. Domky jsou malé, pouzdra pouze kluzná tedy neni tam žádné místo na větší tyče a alespon kuličková pouzdra.
Máš elektroniku SF-C2 ? Program pro dos nebo win? Tuhá mašina ve stejné velikosti bude rána. Spíš bych ti doporučil sehnat si malou mašinku na kterou připojit stávající program a elektroniku a jen si přehazovat mechaniky. Máš nějaký rozpočet?
asi by to šlo ale bohužel by to znamenalo v podstatě udělat celou novou mechaniku. Z té původní by jsi asi nepoužil vůbec nic. Domky jsou malé, pouzdra pouze kluzná tedy neni tam žádné místo na větší tyče a alespon kuličková pouzdra.
Máš elektroniku SF-C2 ? Program pro dos nebo win? Tuhá mašina ve stejné velikosti bude rána. Spíš bych ti doporučil sehnat si malou mašinku na kterou připojit stávající program a elektroniku a jen si přehazovat mechaniky. Máš nějaký rozpočet?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Ahoj,
Tu elektroniku musim pozriet, ale bezi mi to pod win 7.
No v podstate velkost tej masinky z daleka nepouzivam, mozno kedysi davno ale teraz idem tak max do polovicky osi x. Bohate by mi stacila 40x40. Ale ked sa to kupovalo boli ine poziadavky. Nad rozpoctom som moc nerozmyslal, nevedel som ci sa to vobec bude dat nejak upravit. V kazdom pripade to potrebujem vyriesit a to bud toto co mam niekde predat, aj ked nemam predstavu za kolko sa to da alebo ist do varianty co si napisal ty. Mozno ci by sa nedala skratit pracovna plocha x na polovicku pripadne nieco podobne.
Tu elektroniku musim pozriet, ale bezi mi to pod win 7.
No v podstate velkost tej masinky z daleka nepouzivam, mozno kedysi davno ale teraz idem tak max do polovicky osi x. Bohate by mi stacila 40x40. Ale ked sa to kupovalo boli ine poziadavky. Nad rozpoctom som moc nerozmyslal, nevedel som ci sa to vobec bude dat nejak upravit. V kazdom pripade to potrebujem vyriesit a to bud toto co mam niekde predat, aj ked nemam predstavu za kolko sa to da alebo ist do varianty co si napisal ty. Mozno ci by sa nedala skratit pracovna plocha x na polovicku pripadne nieco podobne.
Pokud máš SF.C2 plus je k tomu xpertlink
nebo máš novější
http://www.step-four.at/hp2/index.php?action=392" onclick="window.open(this.href);return false;
ta je o dost lepší
není problém připojit v podstatě cokoliv. Bohužel se obávám že prodejem samotné mechaniky hodně proděláš. Step four je hodně drahý a poměr cena /výkon neni zkrátka pro hobby použití přijatelný. Nedávno jsem koupil jednu z prvních stepfouráckých mašinek (400x300) s programem pro dos a elektronikou za 15 tis a to jen proto že se mi to hodilo ale i za ty prachy to je pak neprodejné. Jediné co je super je ten český program který je fakt intuitivní a je tam 2Dcam takže nic neřešíš. Myslím že samotná mechanika je skoro neprodejná a pokud ano tak za peníze které jsou mimo ( obávám se že by jsi samotnou mechaniku prodal tak max okolo 20 tis a to je lepší si jí nechat).
Zkus to tu trochu sledovat a uvidíš , občas se tu objevují docela slušné mašinky třeba i jen mechanika za slušné peníze. Případně si tu druhou mašinku na dural můžeš udělat sám, ale počítej že jen za trochu rozumné komponenty dáš tak 20-40 tis při relativně malé mašince a to nepočítám práci a vřeteno. Taky záleží jestli chceš obrábět nebo pilovat, jen za vřeteno můžeš dát i 20 tis. Takže doopravdy záleží co od toho chceš a kolik na to máš. Taky můžeš zjistit že ti bude stačit to co máš a šudlat to po 1 nebo 2 desetinách.
nebo máš novější
http://www.step-four.at/hp2/index.php?action=392" onclick="window.open(this.href);return false;
ta je o dost lepší
není problém připojit v podstatě cokoliv. Bohužel se obávám že prodejem samotné mechaniky hodně proděláš. Step four je hodně drahý a poměr cena /výkon neni zkrátka pro hobby použití přijatelný. Nedávno jsem koupil jednu z prvních stepfouráckých mašinek (400x300) s programem pro dos a elektronikou za 15 tis a to jen proto že se mi to hodilo ale i za ty prachy to je pak neprodejné. Jediné co je super je ten český program který je fakt intuitivní a je tam 2Dcam takže nic neřešíš. Myslím že samotná mechanika je skoro neprodejná a pokud ano tak za peníze které jsou mimo ( obávám se že by jsi samotnou mechaniku prodal tak max okolo 20 tis a to je lepší si jí nechat).
Zkus to tu trochu sledovat a uvidíš , občas se tu objevují docela slušné mašinky třeba i jen mechanika za slušné peníze. Případně si tu druhou mašinku na dural můžeš udělat sám, ale počítej že jen za trochu rozumné komponenty dáš tak 20-40 tis při relativně malé mašince a to nepočítám práci a vřeteno. Taky záleží jestli chceš obrábět nebo pilovat, jen za vřeteno můžeš dát i 20 tis. Takže doopravdy záleží co od toho chceš a kolik na to máš. Taky můžeš zjistit že ti bude stačit to co máš a šudlat to po 1 nebo 2 desetinách.
IQ156
IQ156
Diky za odpoved.mam tam SF.C2 co je teda ta horsia varianta. No skusim chvilku pockat ci sa tu nieco neobjavi a zatial ten dural budem suchat po desatinkach. Mozno casom skusim nieco male postavit sam. Este by som sa rad spytal ci komponenty na stavbu mozem nakupovat na cnc shop cz, mam na mysli pomer kvalita a cena. Dakujem
cncshop v pohodě. Nejdřív si to namaluj a nech si to trochu tady poupravit at nevyhodíš zbytečně peníze. Problém je s tou elektronikou, i když jí hodně pužívám tak jede jen v půlkroku a zejména při malých rychlostech to jakoby zkáče ( ale nenech se odradit i když všichni na L297 a L298 nadávají na hobby mašinky to funguje dost dobře , jen stepfour jich prodal tisíce). Pokud by jsi plánoval zůstat u Xpertmillu, doporučoval bych zakoupit od stepfouru krabičku které se říká interface pro cizí zařízení ( do ní dáš picku co máš v sfc2) a krabičku připojíš mezi Xpertlink a elektronku sfc2. Výhoda pak je že místo Sfc2 můžeš připojit jakoukoliv elektroniku co umí step/dir. Jediné omezení bude že Xpermill umí max 10Khz výstupní signál. Do budoucna stejně asi přejdeš na jiný soft ,ale i já mám v práci 2x Xpert mill a jak říkám je to program pro líné a blbé
( jednu verzi mám jen profi a na druhé mašině mám plnou industriální vezi ).

IQ156
IQ156