a tak ma napadlo si spravit drevene umyvadlo
drevene umyvadlo
Čím jsi to lepil a čím lakoval? Já jsem kdysi udělal vaničku do sprchového koutu z dubu .............. nové to bylo pěkné, ale po letech ve vlhku už to moc parády nedělá.
Lepil som to s polyuretanovym lepidlom a lakoval s lodnym lakom, nanasal som to stetkou 3 krat prvy krat 1:3 riedidlo ,lak druhe dva ,cisty lak,
je to len taky pokus, uvidim ako sa to bude spravat casom,mladsi bracho tez robil sprchovu vanicku, ale z pareneho agatu a pouzil olej tusim osmo na povrch
ale, neosvedcilo sa mu to
Sam som zvedavy ako to dopadne
je to len taky pokus, uvidim ako sa to bude spravat casom,mladsi bracho tez robil sprchovu vanicku, ale z pareneho agatu a pouzil olej tusim osmo na povrch
ale, neosvedcilo sa mu to
Sam som zvedavy ako to dopadne
- Pepa z depa
čau, pošli foto, taky by mě zajímal současný stav. ĎíGy
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
- Pepa z depa
.. díky, tak to je paráda i po čase
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
to chtělo dvě vrstvy laminátu, cca 60g/m. Uzavrělo by to dřevo a přitom zůstalo naprosto průhledné, ale hlavně odolné...
No jo no, po bitvě každý blbec generálem.
Ale jinak "NÁDHERA", mne tohle nenapadlo, nechal jsem si udělat umělý kámen, je to "studený" a fuj
No jo no, po bitvě každý blbec generálem.
Ale jinak "NÁDHERA", mne tohle nenapadlo, nechal jsem si udělat umělý kámen, je to "studený" a fuj
Hades: "dvě vrstvy laminátu" ......... to je co?
omlouvám se, byl jsem mimo dosah NETu
předpokládám, že to dřevo bylo dobře vyschlé, když jsi ho zpracovával,ale to by ani pořádně lak nešel
myslel jsem tím normální "prachsprosté" zalaminování tkaninou a nějakým tím Letoxitem nebo L285 a pouzitím 2 vrstev tkaniny do max. gramáže 80 až 100g/m. Při dobrém nasycení té tkaniny vznikne laminátová skořepinka, která se dá ve finále vyleštit do vysokého lesku a je to i odolné (no rozhodně více než lak).
Takhle jemná tkanina není skoro vidět, protože tyhle pryskyřice jsou po vytvrzení čiré, max. lehounce zlatavé (asi jako bezbarvé laky)
p.s.
jak se k tomu dostanu, udělám fotku olaminované balsy
předpokládám, že to dřevo bylo dobře vyschlé, když jsi ho zpracovával,ale to by ani pořádně lak nešel
myslel jsem tím normální "prachsprosté" zalaminování tkaninou a nějakým tím Letoxitem nebo L285 a pouzitím 2 vrstev tkaniny do max. gramáže 80 až 100g/m. Při dobrém nasycení té tkaniny vznikne laminátová skořepinka, která se dá ve finále vyleštit do vysokého lesku a je to i odolné (no rozhodně více než lak).
Takhle jemná tkanina není skoro vidět, protože tyhle pryskyřice jsou po vytvrzení čiré, max. lehounce zlatavé (asi jako bezbarvé laky)
p.s.
jak se k tomu dostanu, udělám fotku olaminované balsy
Příklad průhlednosti skelné tkaniny třeba zde.
Pokud je tkanina prosycená na povrchu a naválečkovaná není skoro vidět do velké tloušťky
asi tři vrstvy 180g/m jedna vrstva 80g/m
Pokud je tkanina prosycená na povrchu a naválečkovaná není skoro vidět do velké tloušťky
asi tři vrstvy 180g/m jedna vrstva 80g/m
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.