SVPS 2 CNC

Max
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2013, 7:27

Myslím, že bys z toho mohl vyrobit slušnou 3D tiskárnu.
Machi

17. 6. 2013, 9:49

tak to mám doma čeká mne rozborka protože to neprojde dveřmi 780mm cnc má 900mm přesně.
Od vize přes návrh po odlitek
MakerBot Z18, Předělávka SVPS2 CNC.
lkavan

25. 6. 2013, 11:20

Machi píše:tak to mám doma čeká mne rozborka protože to neprojde dveřmi 780mm cnc má 900mm přesně.
Haha, proto jsem na ni delal novou bednu ;-) Az vyhodis ty sileny krokace a hydropneumatiku tak se da ta bedna dost vyrazne zmensit. Jinak to ja mel uplne tu samou, pred predelanim. Jak uz nekdo psal, osa Z je nejvetsi potiz, ale mam to uz vyresene. Musis se ale smirit s pracovnim CNC zdvihem 22mm v ose Z Ovsem vyska cele osy Z se da jeste nastavovat koleckem se sroubem vzadu, coz castecne resi problem se sverakem (ja jsem si ale stejne udelal svuj, ultranizkej, bezne strojni sveraky se tam nevejdou) Ten manualni sroub na ose Z je naprosto genialni vec - pokud vidim, ze se freza zapeka, nebo to dela jine problemy atd, staci zatocit klickou, (pri)zvednout Z a vytahnou tak nastroj castecne/uplne z rezu bez zastaveni stroje. Na velkych CNC mi to neskutecne chybi ;-) Jinak ta mechanika je spickova a jestli ti ten stroj je k nicemu taxi ho rad vezmu a klidne i neco zaplatim :)
Machi

26. 6. 2013, 12:31

osu z jsem vyřešil na 70mm
http://www.templs.eu/mac/svps_2_cnc.pdf
gnat
Kontaktovat uživatele:

26. 6. 2013, 10:47

To je pomalu škoda to předělávat. Vrtat to musí v setinách. To zko by byl na frézku asi trochu problém. Vypadá to, že se to pohybuje jen v malém rozsahu v té hlavě (ty 2 tyče vzadu jsou jen pro ruční ustavení výšky hlavy) a to asi ještě jen pneumaticky se stavem nahoře/dole. A na ty 2 desetiny co potřebuješ můžeš použít v podstatě cokoliv.
SABLE-2015
lkavan

26. 6. 2013, 2:58

Machi píše:osu z jsem vyřešil na 70mm
http://www.templs.eu/mac/svps_2_cnc.pdf
No jestli myslis, ze osu Z vyresis tak, ze pouzijes ten zadni posuv na rucni nastavovani vysky tak to teda usilovne nedoporucuju!!! Za prvy, jsou tam jen kluzny bronzovy futra, nechodi to tak idealne jaxe zda. Az vyhodis tu lehkou vzduchovou turbinu a das tam tezke motorove vreteno tak uvidis. Ja tam ma ted Kresse. Navic to rameno osy Z je dost vylozene a tyce, na kterych drzi se sice zdaji tlusty, ale zdani klame, zase tak tuhy to neni! Uvedom si, ze ten stroj byla vrtacka na plosnaky a vrtalo to vzduchovou turbinou. Na frezovani to delane nebylo, az zaberes nejakym silnejsim vretenem a frezou, uvidis co se bude dit ;-) Vymena kluznych lozisek za linearni kulickovy si myslim, ze nic moc nevyresi. Naproti tomu puvodni pracovni zdvih osy Z jezdi na dvou kulickovych klecich na tycich 18mm, chodi to krasne a uplne presne. Jednou jsem na tehle masine zkusil vyvrtat nekolik der do plechu a paxem ho premeril na mericim mikroskopu a dostal jsem se na presnost kolem 0.007mm, coz si myslim, ze je velice slusny, i kdyz jsem pouzil mensi fintu ;-) Myslim, ze jedina spravna cesta je smirit se se zdvihem 22mm nebo poridit jiny stroj, pokud ti to je v Z malo.
Thomeeque

26. 6. 2013, 3:13

Kluci, nemoh byste to někdo pořádně nafotit, mě by to neřešitelný Zko strašně zajímalo :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
lkavan

26. 6. 2013, 4:47

Thomeeque píše:Kluci, nemoh byste to někdo pořádně nafotit, mě by to neřešitelný Zko strašně zajímalo :)
Neni to neresitelny, jen si myslim, ze je potreba to resit s ohledem na dalsi vlastnosti stroje. Tady je moje reseni. Mel jsem k dispozici tenhle silene tlustej kulickovej sroub, taxem ho pouzil. Do pohyblive casti osy Z se matka ani nahodou nevesla, takze jsem to udelal opacne, matka stoji a sroub taha za Z. Krokac jezdi s osou Z. Kdyby se pouzil mensi sroub, urcite by nebyl problem zadelat matku do pohyblive casti a sroub s motorem napevno. Vyslo by to prostorove lepe, ale ani takhle to nevadi, vreteno je stejne vyssi.
Přílohy
CNC-Z1.jpg
CNC-Z2.jpg
CNC-Z3.jpg
CNC-Z4.jpg
Machi

12. 8. 2013, 12:03

osa Z chodí 75mm mám tam vřeteno Makita GD600 není zrovna nejvhodnější a je pouze půjčená a tak se musím poohlédnout po jiné. špóna 3mm na jednobřité stopkové frézce d=6mm do MDF na umělém dřevě 10mm. posuv F1200

http://www.templs.eu/mac/DSC_0542.jpg
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“