AHoj lidi,
mam zacatecnicke otazky:
1. Jaka je optimalni hloubka gravirovani ?
2. Jakou vyplnovou barvu pouzivate na gravirovana mista ? CHtel bych vygravirovane mista zalit nejakou barvou, aby ten text byl kontrastnejsi .. treba cernou ......
diky za hlp
m.z.
Hloubka gravirovani textu do plastu ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Vylieval som zatiaľ iba gravirované texty do duralu a tam bola njlepšia nitrocelulózová (acetónová). Tieto farby sa už nevyrábajú. U teba bude problém ten, že to nemôžeš čistiť žiadnym riedilom.
Na gravírovanie sa používajú sendvičové plasty, ktoré bývajú v kontrastnom farebnom zložení, takže po gravírovaní netreba vylievať farbou.
Hĺbka gravíru - tam celkom záleží na šikovnosti "vylievača". Dá sa vyliať 0,1mm, ale treba n ato naozaj grif. Úplne bez problémov mi to ide od dvoch až troch desatín.
Na gravírovanie sa používajú sendvičové plasty, ktoré bývajú v kontrastnom farebnom zložení, takže po gravírovaní netreba vylievať farbou.
Hĺbka gravíru - tam celkom záleží na šikovnosti "vylievača". Dá sa vyliať 0,1mm, ale treba n ato naozaj grif. Úplne bez problémov mi to ide od dvoch až troch desatín.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
- Jojanisberg
pro vyplnění jsem používal opravné vosky na lamino, jsou v mnoha barvách, jen natavit a pak setřít, pak filc, nefo flanel
nevim však jestli to snese mater. co chceš použít
nevim však jestli to snese mater. co chceš použít
Johanisberg
-
Nejrozumnejsi je asi ten opravny vosk na lamino, jelikoz nemuzu cistit plexi od barvy 
Otazka je zda to bude v tech sparach drzet a jak to je stabilni na pripadny oter.
KDe se to da koupit ?
Obi aspol ?

Otazka je zda to bude v tech sparach drzet a jak to je stabilni na pripadny oter.
KDe se to da koupit ?
Obi aspol ?
v bývalé firmě v německu nitrobarvou v cz vodou ředitelnou a pak přebrousit gravírovalo se do nerezi a brusiči to byla elita. ti dokázali ručně vybrousit nerez jako když sjede tabule z výrobní linky.
Od vize přes návrh po odlitek
MakerBot Z18, Předělávka SVPS2 CNC.
MakerBot Z18, Předělávka SVPS2 CNC.