Pauzy v rozích při řezání polystyrénu

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
cybertronic
Kontaktovat uživatele:

29. 7. 2013, 6:55

Ahoj,

nemáte někdo zkušennosti z cam, případně lazycamem (ale ten to dle mého neumí), kde bych pro vyexportovaný tvar, který má být vyřezaný z polystyrénu drátem, dokázal nastavit čekání stroje v rozích? Když se řeže pěna, řeže se tlakem, tak potřebuji právě v rozích pár ms počkat, aby se drát dotáhl a pak změnit směr. Mohu zadat ručně do GCODU, ale při velkých formátech to není snadné.

Díky za jakoukoliv radu, René
cybertronic
Kontaktovat uživatele:

13. 8. 2013, 4:13

Nikdo se s tím nesetkal? No jo, opět si musím poradit ....
cybertronic
Kontaktovat uživatele:

13. 8. 2013, 4:35

cybertronic píše:Nikdo se s tím nesetkal? No jo, opět si musím poradit ....

Vyřešeno, kdyby někdo řešil, tak jsem vytvořil externí program, ktery gcode určený pro mach načtete v mém programku, kde si zadate potrebne parametry, dodatkove parametry řezu, zpoždění při změně směru. Programek sam zjisti změnu směru z souřadnic a prostě vloží do gcodu nastavené zpoždění. Programek bude volně ke stažení na našich stránkách, stejně tak jako scripty na export dat z eaglu. Dávat zde email, že někomu něco pošlu je hřích ...
Thomeeque

13. 8. 2013, 7:25

Přesně tak bych to taky řešil :) Akorát by mi asi trochu vrtalo hlavou, jak to dělají ostatní polystyréno-řezači, měli by mít přeci stejný problém, nebo ne?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
cybertronic
Kontaktovat uživatele:

13. 8. 2013, 3:18

Thomeeque píše:Přesně tak bych to taky řešil :) Akorát by mi asi trochu vrtalo hlavou, jak to dělají ostatní polystyréno-řezači, měli by mít přeci stejný problém, nebo ne?
To nevím, jen zde je zákazník který to chce, jinak to nikdy nikdo nechtěl, asi proto, že na tom řeže pěnu
miropb

26. 6. 2015, 4:11

cybertronic píše:
cybertronic píše:Nikdo se s tím nesetkal? No jo, opět si musím poradit ....

Vyřešeno, kdyby někdo řešil, tak jsem vytvořil externí program, ktery gcode určený pro mach načtete v mém programku, kde si zadate potrebne parametry, dodatkove parametry řezu, zpoždění při změně směru. Programek sam zjisti změnu směru z souřadnic a prostě vloží do gcodu nastavené zpoždění. Programek bude volně ke stažení na našich stránkách, stejně tak jako scripty na export dat z eaglu. Dávat zde email, že někomu něco pošlu je hřích ...
kde stiahnem ten program? Mozno mi pomoze.
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“