koupím CO2 laser

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
spony

15. 8. 2013, 7:29

Nemáte někdo tip, kde pořídit CO2 laser cca 50W, pracovní stůl cca 700x500mm za dobrý peníz? Nejlépe s rotační osou :-)
pleximen
Kontaktovat uživatele:

16. 8. 2013, 10:48

tohle jsem řešil cca pul roku zpatky.
záleží kolik na to máš.
zkus http://www.inteo.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nebo http://www.4isp.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
lubos
Sponzor fora

16. 8. 2013, 12:34

nebo ebay, či si ho přivez sám. Případně si ho postav. Záleží kolik toho chceš dělat.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
spony

16. 8. 2013, 4:53

pleximen: a jak si to nakonec vyřešil?

lubos: na ebay jsou ceny lákavý, ale nikdy jsem nic z ebay nekupovat, tak mám strach v jakým stavu by to přišlo a taky jak bych řešil případný opravy.
Sám stavět asi laser nebudu. Asi bych si stím poradil, ale trvalo by mi to asi hodně dlouho.
lubbez

19. 8. 2013, 7:51

Tak já jsem před 2 rokama koupil u Intea a dá se říci pohoda. Osy X a Y jezdí v 12mm lineárech honí to řemínky a až na drobnosti žádný problém. Co je hlavní, nemusím řešit čím to ovládat. Pokud chceš jenom řezat, tak to problém není, ale při gravírování už jo. A hlavně, máš pohromadě celou mašinu s řídícím programem a učíš se jenom to a nehrabeš se s dodělkama. Stačí problémy třeba s odsáváním a uhlíkovým filtrem. Představa že to budeš foukat jen tak ven je mylná(tedy pokud nebydlíš na samotě) a hlavně pokud budeš řezat nějaké akryláty nebo extrudované plexi tak se udusíš. Ono občas stačí obyč. dřevo. Moje rada je pokud nutně potřebuješ tu velikost, vem 200t a kup si finální stroj, pokud nebudeš dělat tak velké věci jdi do malého 300x500 a máš to za půl. Za tu dobu co se tomu věnuju jsem musel odmítnout jenom jednu zakázku kvůli velikosti materiálu a stejně to byly jenom dva kusy tak že nic moc. A současnej fenomén laserů - dřevěná kolečka CWG pro geocaching už taky nemaj smysl, protože cena spadla prakticky na výrobní náklady. A jak se tak koukám, tak do Intea to máš kousek :-), já jsem to měl z Prahy dál.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 8. 2013, 8:21

uz si alespon v inteo opravili stranky?
podle toho co tam kdysi meli bych necekal zadny erudovany servis
ale kdyby neco tak my ti tu pomuzem s kazdym problemem co se muze vyskytnout

btw jestli ti jde o koruny a ne o cas tak si to dovez sam za polovic jak u inteo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lubbez

19. 8. 2013, 1:06

Na stránky jsem se nekoukal, tak nevim. Co se týká servisu, panáček tam měl nějakejch 15 strojů a regál s náhradními díly. Co si budeme povídat, celej laser je skládačka z několika elektrodílů a mechaniky. Na jaře jsem se ulakomil na novou trubku na ebay. 150 doláčů je výrazně míň než nějakejch 10 - 12 litrů tady za 40W. Ta první měla ulomenou jednu vývodku na vodu a když jsme se ji snažili opravit, tak se to nepovedlo a ta druhá od jiného člověka přišla sice celá, ale na plný kule vzala jenom 13 mA. Tak jsem tam pokorně vrátil tu starou. Je pravda, že tu nefunkční jsem prodal za 3 litry panáčkovi, kterej si ji prý umí naplnit. Na druhou stranu si říkám, že pokud to mám na práci tak si alespoň základ koupím abych mohl dělat a zbytek si dodělám, třeba ten rotační držák, ale hlavně na to budu chtít záruku alespoň ten rok. Už se vidim, jak někde v Anglii honím čínskou firmu a chci záruční opravu rok staré mašiny. Třeba to jde, ale já to nikdy nezkoušel.
Tomáš Svoboda

19. 8. 2013, 1:17

Koupil jsem si nejmenší potvoru za cca 20 tisíc na Ebay z číny. Prošlo mi rukama několik těchto stroječků takže doporučuji celej strojek prohlídnout ,propájet špatné spoje ,utáhnout šroubky a dát vějířové podložky pod matičky u VN trafa.A pak je to absolutně bezproblémová věc.Citlivé na poškození jsou akorát ty trubice a napájecí zdroj nemá rád chod naprázdno nebo špatnou (prázdnou která nezapálí) trubici.Když se nechytne trubice tak shoří výkonové tranzistory ve zdroji.Zdroj pro laser se dá vyzkoušet tak že se zkratujou dráty co jdou na trubici, je to vlastně zdroj proudu.

Mistr z Intea mě na požadavek o více informací poslal to co má na stránkách ....Takže jsem to nastudoval a koupil jinde.
Odpovědět

Zpět na „Nákup“