CNC frézka - základ Wabeco F1210

Odpovědět
karimartin

15. 8. 2013, 11:16

Po diskuzi s Maxem (díky za trpělivost a cenné rady) jsme dospeli k nazoru ze bude asi nejlepsi volba si CNC postavit. Původně jsme zamýšleli koupi hotového stroje Wabeco, který však při 4osé konfiguraci jako hotová mašina i díky nutnosti upgradovat jejich SW výrazně překročila náš budget. Nechceme stavět od začátku, jako základ bychom rádi použily něco hotového a nechali to rozhýbat :)

Proto bych se rád optal na případné tipy co pořídit v limitu 100.000 Kč - frézování menších částí z 6061 hliníku, případne 2D řezání CF desek. Dlouhodobě pracujeme s CAD (především Inventor) a chceme mít možnost občas něco vyrobit a ozkoušet během několika hodin, ne dní až týdnů při řešení subdodávkami.

Doufám, že se místní neurazí, že zakládám nové téma, pročetl jsem toho již dost na foru, rad bych vsak znal nazor vice lidi, pripadne pokud nekdo vi o nejakem reseni, budu velice vdecny.
Naposledy upravil(a) karimartin dne 16. 8. 2013, 10:29, celkem upraveno 1 x.
karimartin

16. 8. 2013, 10:11

Jako zaklad bych rad pouzil Wabeco F1210, pripadne -C verzi ktera uz je pripravena na pripojeni k driveru. Chceme vsak resit 4osu pridanim motoru na delicku. Nevim tedy zda neni lepsi koupit zakladni stroj bez motoru a vse vyresit vlastnimi silami.
RaS

16. 8. 2013, 10:42

kolik ta sranda stojí?
já jsem našel první eshop s cenou cca 4000Euro + kuličkový šrouby 800E a to je jen příprava na CNC takže předpokládám ještě nějakej PC kabely čidla atd.. takže ta cena bude daleko nad 100000,- a upřímně si myslím že je to pořád jen taková hračka.. .. ta verze 1210 s prodlouženým stolem zajímalo by mě jak to bude chodit v krajních polohách kdy se to dle mého soudu celý bude kroutit.. a nedej bože když tam postavíš ještě 30-40kg 4tou osu..to bude obdoba BFky kdy dělali verzi L a zeptej se na zkušenosti.. podle mě prostě na základnu která má 20cm nemůžeš dát stůl kterej má 70cm a poslat ho do boku.. chápu že zvětšujou rozjezdy, ale tímhle způsobem to prostě ošidit nelze..
nic moc jsem to nestudoval takže se třeba mýlím, ale ani to vřeteno s max 3000otáčkama není pro obrábění hliníku žádná hitparáda..
podle mě na tvoje požadavky řezání z desek a obrábění hliníku budeš mít lepší nějakej ploter s vysokootáčkovým vřetenem.. ale co konkrétně ti neporadím, neznám nic co by stálo za to a stálo do 100000,- když vezmeš ty čínský mrchy v ceně kolem 40-50 tak to je provedení na hulváta a má-li to běhat tak je tam půlka věcí na předělání, a tak je myslím lepší začít rovnou od začátku..začneš-li od nuly a budeš-li platit práci tak na tom budeš dráž než ta čína, ale můžeš to mít pořádně (pokud se u návrhu bude přemejšlet a nebudou se dělat kraviny viz spousta mašinek z tohohle fóra) mašinka s rozjezdy co má tamten stroj by se někde kolem té částky asi postavit dala a podle mě uděláš mnohem líp...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
karimartin

16. 8. 2013, 11:03

Prodávají stroje z výstav - F1210 se dá pořídit za 2.300E samotná, případně 3.900E uz pripravena pro pripojeni do driveru, kulickovy srouby jsou 900E coz uz dost prevysuje cenu do ktere jsme se chteli vejit.

Na druhou stranu, nasel jsem Nemce, ktery prodava kit na prestavbu toho zakladu vcetne kulickovych sroubu za 1300E.
Nejcastejsi pouziti stroje bude na podobne soucastky, ktere jsou tvarove dost slozite - http://d.pr/i/wwE7/32kZnztX" onclick="window.open(this.href);return false;
kamilpetrjansta
Kontaktovat uživatele:

19. 8. 2013, 7:01

Jen pro info. Přestavba BF20 na cnc http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=15&t=10644" onclick="window.open(this.href);return false;
kterou jsem dělal pro zákazníka vyšla zhruba na 160.000,-Kč bez koupi stroje, který si dodal sám za 45.000,-kč.
Suma sumárum 205.000,-bez DPH.
Stroj je osazen kuličkovými šrouby, AC servy 750W ve všech osách, Odměřováním výšky nástroje, řízením otáček
apod.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“