Poraďte referenční čidlo

Odpovědět
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2013, 7:25

Potřebuju dát na CNC frézku referenční čidla, ale ne jako koncové spínače, nýbrž aby byly z mechanického hlediska průběžné. Jako koncáky používám indukční snímače (např. http://www.cncshop.cz/indukcni-snimace_c" onclick="window.open(this.href);return false; ), a kupodivu mají setinovou přesnost, ale nechci při každém referování jezdit stolem až na kraj. Je možné tyto snímače provozovat i v radiálním směru (kolmo na osu), nebo je nutno se přibližovat jen axiálně? Pokud to lze, máte někdo vyzkoušeno, jaká je opakovatelná přesnost, a jaký je ideální tvar toho kovového nesmyslu, kterým budu kolem snímače jezdit? Hystereze mi nevadí, tzn. předpokládám, že budu k referáku najíždět vždy ze stejného směru. Popřípadě si rád nechám doporučit i snímače na jiném principu, ale rád bych, aby to bylo něco bezdotykového, a s optikou mám špatné zkušenosti pokud jde o odlesky atd.
Petr Spáčil
packa

27. 8. 2013, 7:36

Ahoj , já mám namontovány indukčáky kolmo na osu jak jsi psal ,a opakovatelnost byla ještě o něco lepší než najíždět proti , jen musíš mít u clony dobrou hranu a clonu samozřejmě širší než je snímací plocha indukčáku , používám jen značkové indukčáky , balluff , nebo TURCK , měl jsem i nějaký číny a ty moc spolehlivé nejsou.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2013, 8:00

clonku udelej z plechu, muze byt i hlava sroubu ale ten plech mi prijde jako cistsi reseni

jezdeni z boku nicemu nevadi naopak je lepsi a spravnejsi
v ose by se nemelo jezdit, protoze muzes rozmacknout senzor paklize nekde neco selze
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 8. 2013, 8:41

Díky za rady, to mám radost že nemusím shánět nic nového. Vyzkouším.
Petr Spáčil
walter2

8. 1. 2016, 2:42

packa píše:.... měl jsem i nějaký číny a ty moc spolehlivé nejsou.
Tou nízkou spolehlivostí myslíš špatnou přesnost nebo, že vůbec nesepnou ?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2016, 2:44

nektere ciny maji slabsi vystupy (co se proudu tyce)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“